Canyon SRAM grijpt laatste wereldtitel ploegentijdrit

Canyon SRAM Racing gaat de geschiedenis in als de laatste winnaar van het WK ploegentijdrijden. In Innsbruck ging het de Nederlandse teams Boels Dolmans en Sunweb vooraf. Jolien D’hoore, de enige Belgische in dit WK, werd met Mitchelton-Scott vijfde.

Na 23 van de ruim 54 kilometer, waar de enige tussentijd werd opgemeten, kwam het na dit seizoen verdwijnende Wiggle High5 nog als eerste door, maar het Britse team verloor al snel twee van de zes rensters en dat liet zich duidelijk gevoelen in de resterende dertig kilometer. Canyon SRAM, als tweede doorgekomen met tien seconden achterstand, bleef tot het einde compleet. Alena Amialiusik, Hannah en Alice Barnes, Elena Cecchini, Trixi Worrack en Lisa Klein doken uiteindelijk 57 seconden onder de tijd van Wiggle High5.

Een toptijd voor de Duitse ploeg dus en daar beten ook de Nederlandse topploegen Boels Dolmans en titelverdediger Sunweb de tanden op stuk. Boels Dolmans kwam 22 seconden tekort, Sunweb moest nog zeven seconden meer prijsgeven. “We hadden dit seizoen nog geen enkele ploegentijdrit gewonnen, de uitgesproken favorieten waren we dan ook niet. We hebben vandaag echter een nagenoeg perfecte prestatie neergezet. Meer dan vijftig kilometer is een ongebruikelijke en lange afstand, dan komt het erop aan om goed te doseren en zeker niet te forceren”, zei ouderdomsdeken Trixi Worrack.

Top 10: 1. Canyon SRAM Racing 54,1 km/1u01:46 (gem. 52,54 km/u); 2. Boels Dolmans 0:22; 3. Team Sunweb 0:29; 4. Wiggle High5 0:57; 5. Mitchelton-Scott 1:30; 6. Team Virtu Cycling 2:06; 7. BTC City Ljubljana 3:09; 8. Valcar PBM 3:35; 9. Bepink 3:36; 10. Alé Cipollini 3:54.

Lauren Kitchen solo naar zege in GP Isbergues

Lauren Kitchen solo naar zege in GP Isbergues

Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche

Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche