Marianne Vos wint Leiedal Koerse in Bavikhove

Marianne Vos wint Leiedal Koerse in Bavikhove

Leiedal Koerse, het criterium in Bavikhove, leverde zondag winst op voor Marianne Vos. In de slotronde rekende ze af met haar medevluchters Ann-Sophie Duyck en Shari Bossuyt.

De 32 deelneemsters werden om 10.30 uur op pad gestuurd voor achttien rondjes van drie kilometer. Na de eerste schermutselingen kwam nog voor half koers een interessante vlucht op gang met Marianne Vos, die zich vanaf nu zal toeleggen op een volledige winter in het veld, Ann-Sophie Duyck uit het naburige Hulste en Belgisch kampioene bij de junioren Shari Bossuyt.

De drie werkten voorbeeldig samen en hun voorsprong groeide dan ook stelselmatig. Er kwam nog wel reactie van een ander trio met Sofie De Vuyst, Lensy Debboudt en Kylie Waterreus, maar die gaven op geen enkel moment de indruk om de leiders nog te kunnen bedreigen.

Vooraan versnelde Duyck met twee ronden te gaan, maar Vos was attent en reed het gaatje dicht. Met zijn drieën gingen ze de slotronde in, daarin slaagde Vos erin om het verschil te maken. De Nederlandse won licht afgescheiden voor Duyck, Bossuyt volgde nog iets verderop. In de sprint met de vierde plaats als inzet rekende De Vuyst gemakkelijk af met Waterreus en Debboudt.

Na afloop van het criterium werd er nog een gemengde koppeltijdrit afgewerkt en ook daarin bleek Marianne Vos aan de zijde van Tom Dumoulin de beste. Met 8:05 deden ze duidelijk beter dan Ann-Sophie Duyck met Yves Lampaert (8:29) en Sara Mustonen met John Degenkolb (8:38).

Podium Bavikhove.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/WM3 Pro Cycling) 54 km/1u24:15; 2. Ann-Sophie Duyck 0:04; 3. Shari Bossuyt 0:16; 4. Sofie De Vuyst 1:15; 5. Kylie Waterreus (Ned); 6. Lensy Debboudt; 7. Eeva Sarlin (Fin) 1:30; 8. Demmy Druyts; 9. Sarah Inghelbrecht; 10. Julie Van de Velde.

 

Annemiek van Vleuten geeft eindwinst Boels Ladies Tour nog extra glans

Fenna Vanhoutte sprint naar West-Vlaamse titel in Hulste

Fenna Vanhoutte sprint naar West-Vlaamse titel in Hulste