Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche

Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche

Sofie De Vuyst lijkt klaar om een goed WK af te werken in Innsbruck. In de lastige Ronde van de Ardèche (2.1), gewonnen door Katarzyna Niewiadoma, eindigde ze achtste. In de slotrit moest ze enkel de Italiaanse Erica Magnaldi laten voorgaan.

Eerder dit seizoen boekte De Vuyst al een internationale overwinning in de Tour de Feminin (2.2), ook in de met heel wat klimwerk hoger aangeschreven Ronde van de Ardèche liet ze zich nadrukkelijk gelden. In de zwaarste etappes finishte ze enkele keren maar net buiten de top tien, in de laatste twee ritten mikte ze resoluut op winst.

Haar aanval met Alison Jackson op twintig kilometer van de finish kende geen succes op maandag, in de slotrit was De Vuyst dinsdag opnieuw present toen zich al snel een ruime kopgroep vormde met ook Julie Van de Velde. Op het lastige parcours namen de koploopsters tot 4:30 voorsprong, waardoor Erica Magnaldi virtueel leidster werd. Terwijl de reactie in het peloton op gang kwam, werd de kopgroep serieus gereduceerd. De Vuyst en Van de Velde bleven achter aan boord en streden in de finale mee voor de winst.

Onder meer de Spaanse Lorena Llamas probeerde in de slotkilometers het verschil te maken, maar haar inspanning kwam te vroeg. Het waren uiteindelijk Magnaldi en De Vuyst die zich de beteren toonden in de kopgroep, de Italiaanse bleek net iets sterker. Van de Velde pakte nog een knappe zesde plaats.

Foto Paul Hinninck

Top 10 eindstand: 1. Katarzyna Niewiadoma (Pol/Canyon SRAM Racing) 20u27:33; 2. Margarita Garcia (Spa) 1:28; 3. Eider Merino (Spa) 1:47; 4. Ruth Winder (USA) 2:07; 5. Katharine Hall (USA) 2:39; 6. Sara Poidevin (Can) 2:49; 7. Erica Magnaldi (Ita) 2:56; 8. Sofie De Vuyst 5:17; 9. Katrine Aalerud (Nor) 5:22; 10. Hanna Nilsson (Zwe) 6:13.

Canyon SRAM grijpt laatste wereldtitel ploegentijdrit

Sterke Deense Rikke Lønne wint in Stekene

Sterke Deense Rikke Lønne wint in Stekene