Sterke Deense Rikke Lønne wint in Stekene

Sterke Deense Rikke Lønne wint in Stekene

Met Rikke Lønne won wellicht de sterkste renster in koers in Stekene. De Deense mengde zich al in de eerste vlucht, was ook mee in de beslissende ontsnapping en reed vervolgens in de slotfase solo naar de winst.

Met 74 gingen ze op pad voor een wedstrijd over 95,2 kilometer. Al in de derde ronde was Lønne van de partij toen een ontsnapping met verder onder meer ook Shari Bossuyt, Julie Stockman en Evelien Debboudt tot stand kwam. Lønne en Debboudt bleven het langst uit de greep van het peloton, maar in de zesde ronde werden ook zij weer gegrepen.

Niet veel later was Lønne er weer bij toen ook Kim de Baat en Céline van Houtum voor de aanval kozen. Aanvankelijk moest dat drietal knokken om een voorsprong van 25 seconden te verzamelen, na een valpartij in het peloton – Lotte Rotman was daarbij het belangrijkste slachtoffer en werd afgevoerd – ging het vervolgens snel naar één en even later zelfs anderhalve minuut.

Op drie ronden van de finish kon het peloton de achterstand een beetje verkleinen, maar daarna liep het leidende trio opnieuw verder uit. Met iets meer dan één ronde te gaan versnelde Lønne en dat bleek voldoende voor de zege. Ze reed zelfs nog meer dan een minuut weg van haar vroegere gezellen. De Baat hield Van Houtum achter zich in de strijd voor de tweede plaats, Anisha Vekemans was de snelste van het peloton en werd vierde.

Sarah Inghelbrecht is ondertussen zeker van eindwinst in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Zij was dit weekend aan de slag in de Madrid Challenge, maar Femke Verstichelen werd pas 38ste en miste zo de kans om het op maandag 24 september in Berlare tot een spannende finale te laten komen.

Foto Tim De Vos

Top 10: 1. Rikke Lønne (Den) 95,2 km/2u23:17; 2. Kim de Baat 1:05; 3. Céline van Houtum (Ned); 4. Anisha Vekemans 2:15; 5. Camila Coelho Ferreira (Bra); 6. Mathilde Nigul (Est); 7. Laura Vainionpää (Fin); 8. Josefine Huitfeldt (Den); 9. Elise Vander Sande; 10. Laura Van Geyt.

Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche

Sofie De Vuyst tweede in slotrit Ronde van de Ardèche

Giorgia Bronzini neemt afscheid in schoonheid met winst in Madrid

Giorgia Bronzini neemt afscheid in schoonheid met winst in Madrid