Eva Lechner demonstreert in Geraardsbergen

Italië boven in de eerste belangrijke cross van het seizoen. In de Brico cross van Geraardsbergen reed Eva Lechner van start tot finish solo aan de leiding, haar landgenote Alice Maria Arzuffi en de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado eisten de andere podiumplaatsen op.

Lechner, die vanaf 1 oktober voor het nieuwe team Creafin-Tüv Süd van Timmy Simons zal rijden, pakte op de Kapelmuur meteen de kopstart en sloeg ook direct een kloofje op in eerste instantie Maud Kaptheijns, Ellen Van Loy, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Nikki Brammeier. Na de eerste volledige ronde had de Italiaanse tien seconden voorsprong, een ronde later was dat bijna verdubbeld.

Bij de achtervolgsters konden Van Loy en Alvarado een kloofje slaan, maar zij werden even later voorbijgereden door de matig gestarte Alice Maria Arzuffi. Heel even leek het nog spannend te kunnen worden toen Arzuffi enkele seconden naderde op Lechner, maar vervolgens reed deze laatste opnieuw wat verder weg. Alvarado werd knap derde, in de strijd om als eerste Belgische te eindigen zag Van Loy in de slotronde nog Sels en Cant passeren.

“Na een uitstekende start kon ik meteen een kloof slaan, maar ik had daarbij toch wel even op mijn adem getrapt”, zei Lechner. “Ik heb mijn tempo dan wat aangepast aan wat er in de achtervolging gebeurde en zo kon ik de kloof vasthouden. Een goede start van het seizoen dus. Ik kon enerzijds nog wel verder op mijn conditie van het mountainbiken, anderzijds heb ik in augustus ook een kleine pauze ingelast. Er zit dus zeker ook nog marge op om de komende weken verder progressie te maken.”

Top 10: 1. Eva Lechner (Ita) 41:01; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:26; 3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:46; 4. Loes Sels 0:55; 5. Sanne Cant 1:01; 6. Ellen Van Loy 1:13; 7. Laura Verdonschot 1:18; 8. Kim Van de Steene 1:21; 9. Joyce Vanderbeken 1:42; 10. Nikki Brammeier (GBr) 1:57.

Giorgia Bronzini neemt afscheid in schoonheid met winst in Madrid

Giorgia Bronzini neemt afscheid in schoonheid met winst in Madrid

Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine

Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine