Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine

Camila Coelho Ferreira snelste van het pak in Wenduine

Voor de tweede keer dit seizoen heeft de Braziliaanse Camila Coelho Ferreira een overwinning in Vlaanderen behaald. Net als eerder dit jaar in Erembodegem toonde ze zich in Wenduine de snelste in een massasprint.

De kustgemeente mocht 53 rensters verwelkomen voor een wedstrijd die als gevolg van wegenwerken over een nieuw parcours werd verreden. De laatste van die 53 was Camila Coelho Ferreira, die pas vijf minuten voor de start ter plaatse was.

In de aanvangsronden waren er wel enkele pogingen om een aanval op te zetten, maar niemand slaagde erin een noemenswaardige kloof bijeen te rijden. Dat lukte wel toen Quinty van de Guchte net voor half koers versnelde. De jonge Nederlandse verzamelde een bonus van vijftig seconden, maar desondanks kon ze slechts een tweetal ronden voorop blijven.

Na de hergroepering leek iedereen zich er al snel mee te verzoenen dat het op een massasprint zou uitdraaien. Uiteindelijk diende inderdaad het hele pak zich aan in de laatste rechte lijn, Coelho Ferreira verwees Femke Verstichelen en Fenna Vanhoutte naar de dichtste ereplaatsen. Deze drie dames mochten vervolgens ook nog even tonen of ze met een hoge bi overweg konden.

op de hoge bi.jpg

Foto’s Tim De Vos

Top 10: 1. Camila Coelho Ferreira (Bra/Memorial Santos Fupes) 91 km/2u19:40; 2. Femke Verstichelen; 3. Fenna Vanhoutte; 4. Fien Delbaere; 5. Lensy Debboudt; 6. Lotte Rotman; 7. Laura Vainionpää (Fin); 8. Gaia Tortolina (Ita); 9. Julie Stockman; 10. Tara Gins.

Eva Lechner demonstreert in Geraardsbergen

Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel

Laura Vainionpää snelste van zes in Ursel