Fenna Vanhoutte sprint naar West-Vlaamse titel in Hulste

Fenna Vanhoutte sprint naar West-Vlaamse titel in Hulste

In Hulste boekte Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) een eerste overwinning dit seizoen door zich de snelste te tonen van een kopgroep van tien. Het leverde haar meteen de West-Vlaamse titel op.

De Ereprijs Agristo in Hulste mocht 71 rensters verwelkomen. Er dienden elf ronden te worden afgelegd voor een totaal van ruim 94 kilometer, een vrij grote afstand voor een regionale koers aan het einde van het seizoen.

Na enkele schermutselingen in de eerste koershelft kon vervolgens een echte ontsnapping worden genoteerd. In twee keer vormde zich een kopgroep van tien rensters met Lensy Debboudt, Laura Vainionpää, Mieke Docx, Annabel Simpson, Quinty van de Guchte, Julie Van de Velde, Fenna Vanhoutte, Camila Coelho Ferreira, Kylie Waterreus en Marion Norbert Riberolle.

Zij namen snel een halve minuut voorsprong en toen die bonus vervolgens werd verdubbeld, was het meteen duidelijk dat de goede ontsnapping vertrokken was. De tien bleven samen en in de sprint rekende Vanhoutte af met Vainionpää en Ferreira. Elise Vander Sande was in de voorlaatste ronde in de tegenaanval gegaan, maar meer dan een elfde plaats op meer dan twee minuten leverde haar dat niet op. Lotte Rotman won nog ruim een halve minuut later de sprint van het peloton.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) 94,6 km/2u25:45; 2. Laura Vainionpää (Fin); 3. Camila Coelho Ferreira (Bra); 4. Kylie Waterreus (Ned); 5. Marion Norbert Riberolle (Fra); 6. Lensy Debboudt; 7. Mieke Docx; 8. Annabel Simpson (GBr); 9. Quinty van de Guchte (Ned); 10. Julie Van de Velde.

 

Marianne Vos wint Leiedal Koerse in Bavikhove

Marianne Vos wint Leiedal Koerse in Bavikhove

Chantal Blaak wint laatste wedstrijd in haar regenboogtrui

Chantal Blaak wint laatste wedstrijd in haar regenboogtrui