Nieuw-Zeelandse Bryony Botha sneller dan Lensy Debboudt in Dudzele

Nieuw-Zeelandse Bryony Botha sneller dan Lensy Debboudt in Dudzele

In Dudzele mogen ze Bryony Botha bijschrijven op hun palmares. De twintigjarige Nieuw-Zeelandse, vooral ook op de piste actief, versloeg in een sprint met twee Lensy Debboudt.

Met 82 passeerden ze dinsdagavond de inschrijvingstafel in Dudzele, waar de vele premiespurten in de aanvangsronden voor heel wat strijd zorgden. Een belangrijke kloof slaan bleek anderzijds niet evident, tot in de zesde ronde Lensy Debboudt en de Nieuw-Zeelandse Bryony Botha voor de aanval kozen. De samenwerking verliep vlot en de voorsprong groeide snel.

De aanvalsters liepen steeds verder uit op het peloton en mochten het onder elkaar uitvechten voor de zege. Botha, die onderweg al een goede indruk liet, toonde zich de snelste. Pas meer dan drie minuten later kwam ook het peloton richting finish en ook daar was een Nieuw-Zeelandse de snelste. Ellesse Andrews versloeg Sarah Inghelbrecht, haar landgenote Racquel Sheath, Mieke Docx en Fenna Vanhoutte.

Podium Dudzele.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Bryony Botha (NZl) 84,7 km/2u05:36; 2. Lensy Debboudt; 3. Ellesse Andrews (NZl) 3:09; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Racquel Sheath (NZl); 6. Mieke Docx; 7. Fenna Vanhoutte; 8. Agnieszka Skalniak (Pol); 9. Karolina Perekitko (Pol); 10. Sarah Berkane (Fra).

 

Van Dijk verlengt Europese titel tijdrijden, geen topplaats voor Duyck

Nicky Degrendele pakt zilver in EK keirin

Nicky Degrendele pakt zilver in EK keirin