Nieuwe zege voor Sarah Inghelbrecht in Ruiselede

Nieuwe zege voor Sarah Inghelbrecht in Ruiselede

Sarah Inghelbrecht profileert zich meer en meer als de beste renster van het regionale circuit. Ook in Ruiselede greep ze de zegebloemen nadat ze zich de snelste van een kopgroep van vier had getoond.

In de zevende van 21 ronden verdapperden Marieke van Witzenburg en Femke Verstichelen uit het 78 rensters tellende peloton. Een ronde later kregen ze het gezelschap van Julie Van de Velde, nog een ronde later pikte ook Sarah Inghelbrecht haar wagonnetje aan. De vier liepen uit tot 1:30 waarna er reactie kwam van het Zweedse duo Knutsson-Lundmark. Die twee naderden tot op een halve minuut, maar de vier leidsters trokken nog eens door en het werd snel duidelijk dat de winnares voorin zat.

Van de Velde waagde haar kans in de slotfase, maar werd teruggehaald. Ze trokken dus met vier richting finish, waar Inghelbrecht Van de Velde, Van Witzenburg en Verstichelen achter zich hield. Saartje Vandenbroucke was in de slotfase nog ontsnapt uit het peloton en reed solo naar de vijfde plaats, zij het op bijna 2:30 van de kopgroep. Nog ruim een minuut later won Bryony van Velzen de pelotonsprint.

Podium Ruiselede.jpg

Foto's Paul Hinninck

Cameron Vandenbroucke wint dernycriterium Lombardsijde

In Lombardsijde namen twaalf rensters de start in het dernycriterium en dat betekende meteen het grote debuut van Cameron Vandenbroucke als renster. Ze kon het ritme duidelijk aan en ook de stijl riep herinneringen op aan vader Frank. Na een rustige aanloop kwam er in de veertiende van twintig ronden lichte afscheiding met Vandenbroucke, Tara Gins en Mieke Docx die wat afstand namen van de rest. Docx en Gins gaven elkaar weinig toe, Vandenbroucke bekeek het aanvankelijk vanop enkele meters, maar bij het ingaan van de slotronde plaatste ze zelf een versnelling. Ze kwam als eerste de laatste rechte lijn in en hield de aandringende Gins net achter zich.

Podium Lombardsijde.jpg

“Ik had in Frankrijk wel al enkele koersjes gereden, maar dat was niet van hetzelfde niveau”, begon Vandenbroucke. “Ik dacht vooraf niet dat ik zou kunnen meespelen voor de overwinning en was ook wel wat nerveus, al is dat normaal als er zoveel publiek aan de kant van de weg staat. De aanmoedigingen van al die mensen stimuleerden me ook wel. Wat ik in het wielrennen wil bereiken, kan ik echt nog niet zeggen. Ik begin pas en er zijn ook nog mijn studies.”

Top 10 Ruiselede: 1. Sarah Inghelbrecht (Doltcini-Van Eyck Sport) 86,1 km/2u11:12; 2. Julie Van de Velde; 3. Marieke van Witzenburg (Ned) 0:03; 4. Femke Verstichelen 0:12; 5. Saartje Vandenbroucke 2:23; 6. Bryony van Velzen (Ned) 3:32; 7. Agnieszka Skalniak (Pol); 8. Fenna Vanhoutte; 9. Kelly Kalm (Est); 10. Gaia Tortolina (Ita).

Top 10 Lombardsijde: 1. Cameron Vandenbroucke 22 km/35:00; 2. Tara Gins; 3. Mieke Docx; 4. Delore Stougje (Ned) 0:09; 5. Keira McVitty (GBr); 6. Elodie Kuijper (Ned); 7. Anka Hermans; 8. Desiree Liegeois (Ned); 9. Stefanie Deceuninck 0:20; 10. Mieke Leeman.

 

Githa Michiels verovert brons in EK, wereldkampioene Jolanda Neff wint

Githa Michiels verovert brons in EK, wereldkampioene Jolanda Neff wint

Marta Bastianelli snelt naar Europese titel

Marta Bastianelli snelt naar Europese titel