Nina Kessler zet Nederlandse zegereeks in Erondegemse Pijl voort

Nina Kessler zet Nederlandse zegereeks in Erondegemse Pijl voort

Nina Kessler won zaterdag de Erondegemse Pijl en is na Thalita de Jong, Lucinda Brand en Julie Soek de vierde opeenvolgende Nederlandse op de palmares van deze wedstrijd. De dertigjarige Nederlandse van Hitec Products was de snelste in een massasprint.

Na een aanloop van 6,8 kilometer moesten de dames in deze voorlaatste manche van de Lotto Cycling Cup nog één grote lus van 35,2 en vervolgens acht plaatselijke ronden van elk 9,3 kilometer afwerken. Rushlee Buchanan uit Nieuw-Zeeland en de Amerikaanse Emily Newsom lieten zich niet afschrikken door de warmte en kozen al vroeg voor de aanval. Ze bouwden hun voorsprong op het peloton stelselmatig uit tot maximaal 1:40, aan het einde van de grote lus bleef daar nog één minuut van over.

Newsom was de sterkste vooraan en ging even later alleen door. In het peloton waren ze er wel gerust in en ze lieten toe dat de 34-jarige renster van Team Tibco opnieuw tot 1:45 voorsprong nam. Daarna begon het verval en met drie ronden te gaan was het verschil al teruggebracht tot iets meer dan een halve minuut. De hergroepering volgde niet veel later en met een compact peloton werd de slotronde aangevat.

Niemand slaagde erin om de massasprint te ontlopen, daarin was het helemaal Nederland boven. Nina Kessler verwees haar landgenotes Evy Kuijpers en Monique van de Ree naar de dichtste ereplaatsen. Geen Belgische dames in de top tien, Jessy Druyts werd zeventiende en Kelly Van den Steen negentiende. Lorena Wiebes, afwezig want zondag aan de start van het EK in Glasgow, blijft leidster in de Lotto Cycling Cup.

Podium Erondegem.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nina Kessler (Ned) 116,4 km/3u02:48 (gem. 38,074 km/u); 2. Evy Kuijpers (Ned); 3. Monique van de Ree (Ned); 4. Ilaria Sanguineti (Ita); 5. Marjolein van ’t Geloof (Ned); 6. Alison Jackson (Can); 7. Claudia Koster (Ned); 8. Laura Tomasi (Ita); 9. Daniela Gass (Dui); 10. Janine van der Meer (Ned).

 

Marta Bastianelli snelt naar Europese titel

Marta Bastianelli snelt naar Europese titel

Lotte Kopecky zesde in puntenkoers op EK