Tweede opeenvolgende ritzege voor Amalie Dideriksen in Boels Ladies Tour

Amalie Dideriksen heeft in de Boels Ladies Tour een tweede opeenvolgende ritzege geboekt. Net als donderdag in Gennep kwam het ook in Weert tot een massasprint en opnieuw bleek de Deense kampioene de snelste, dit keer voor Lucinda Brand en Lorena Wiebes. Lotte Kopecky werd vijfde.

Omer Shapira trok kort na de start van de 124,3 kilometer lange rit van Stramproy naar Weert in de aanval. De nationale kampioene van Israël nam 1:40 voorsprong, maar na een door Marjolein van ’t Geloof op gang gebrachte tegenaanval ging daar een pak af. De voorsprong zakte tot onder de halve minuut, maar nadat de tegenaanvalsters waren gegrepen, verdween de snelheid uit het peloton. Het liet Shapira toe om opnieuw verder weg te rijden, tot maximaal 3:50 op iets meer dan dertig kilometer van de finish. Daarmee kwam ze zelfs heel dicht bij de virtuele leidersplaats.

Zodra ze in Weert op het lokale circuit kwamen, ging het echter heel snel naar beneden met de voorsprong van Shapira. Lisa Brennauer en Amy Pieters gingen even later in de tegenaanval en hadden slechts enkele kilometers nodig om de kloof te overbruggen. Shapira kon niet meer aanpikken toen de twee haar voorbijreden, het peloton volgde op een kleine halve minuut. Met Pieters op amper 37 seconden in de stand moesten de ploeggenoten van leidster Van Vleuten aan het werk, bij het ingaan van de slotronde van acht kilometer was de situatie rechtgezet.

Pieters gaf zich echter niet zomaar gewonnen en demarreerde nogmaals. Ze nam vijftien seconden voorsprong, maar de vele rechte stukken in de slotkilometers speelden in haar nadeel en op minder dan twee kilometer van de finish werd ze gegrepen. Op naar een tweede opeenvolgende massasprint dus en net als donderdag toonde Amalie Dideriksen zich de snelste.

Top 10 rit: 1. Amalie Dideriksen (Den/Boels Dolmans) 124,3 km/3u28:04 (gem. 35,84 km/u); 2. Lucinda Brand (Ned); 3. Lorena Wiebes (Ned); 4. Barbara Guarischi (Ita); 5. Lotte Kopecky; 6. Giorgia Bronzini (Ita); 7. Audrey Cordon-Ragot (Fra); 8. Maria Giulia Confalonieri (Ita) 0:02; 9. Susanne Andersen (Den); 10. Arlenis Sierra (Cub).

Top 10 stand: 1. Annemiek van Vleuten (Ned/Mitchelton-Scott) 9u59:44; 2. Lucinda Brand (Ned) 0:22 3. Eugenia Bujak (Slo) 0:29; 4. Ellen van Dijk (Ned) 0:30; 5. Leah Kirchmann (Can) 0:31; 6. Anna van der Breggen (Ned) 0:33; 7. Amy Pieters (Ned) 0:34; 8. Elena Cecchini (Ita) 0:35; 9. Amanda Spratt (Aus) 0:37; 9. 10. Floortje Mackaij (Ned) 0:40.
 

Chantal Blaak wint laatste wedstrijd in haar regenboogtrui

Chantal Blaak wint laatste wedstrijd in haar regenboogtrui

Dideriksen sneller dan Wiebes en D'hoore in Gennep