Sara Mustonen ook in Erwetegem succesvol

Sara Mustonen ook in Erwetegem succesvol

Sara Mustonen heeft de goede vorm duidelijk te pakken. Zaterdag won de 37-jarige Zweedse van Experza-Footlogix al na een lange solo in Nederhasselt, nu versloeg ze in Erwetegem Sofie De Vuyst en Ann-Sophie Duyck in een sprint met drie.

Met 70 kwamen ze aan de start voor de Kermisprijs. Vooraleer het zover kwam, was er echter al even opschudding. Cameron Vandenbroucke kreeg bij de inschrijving haar rugnummer, maar toen ze aan de startlijn stond, kreeg ze van de bondsmensen te horen dat ze toch niet mocht starten omdat haar (dag)vergunning niet in orde bleek te zijn.

Het eerste animo in de wedstrijd kwam er in de vijfde van elf af te leggen ronden toen Nathalie Verschelden, Kate Wightman, Serene Lee en Malin Eriksen een kloof konden slaan. Sofie De Vuyst, Ann-Sophie Duyck en Sara Mustonen gingen in de reactie en sloten snel aan bij het leidende viertal.

Dat De Vuyst de conditie echt wel te pakken heeft in het vooruitzicht van het WK, onderstreepte ze in de finale. De renster van Doltcini-Van Eyck Sport plaatste een snedige demarrage die enkel Mustonen en Duyck konden beantwoorden. Dit trio werd niet meer bedreigd. Mustonen klaarde de klus in de sprint door De Vuyst en Duyck voor te blijven. Kelly Van den Steen won driekwart minuut later de sprint voor de vierde plaats.

Podium Erwetegem.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sara Mustonen (Zwe/Experza-Footlogix) 87,5 km/2u24:27; 2. Sofie De Vuyst; 3. Ann-Sophie Duyck 0:02; 4. Kelly Van den Steen 0:45; 5. Marion Norbert Riberolle (Fra); 6. Kate Wightman (NZl); 7. Nathalie Verschelden; 8. Serene Lee (Sin); 9. Jesse Vandenbulcke; 10. Rikke Lønne (Den) 0:56.

 

Wegvergissing houdt Van Vleuten niet van ritwinst in Boels Ladies Tour

Daniela Gass snelste van het pak in Uitbergen

Daniela Gass snelste van het pak in Uitbergen