Daniela Gass snelste van het pak in Uitbergen

Daniela Gass snelste van het pak in Uitbergen

De Duitse Daniela Gass heeft zondag de wedstrijd in Uitbergen op haar naam geschreven. In een groepssprint was ze sneller dan Kelly Van den Steen en Sara Mustonen, de winnares van zaterdag in Nederhasselt.

Het verhaal van deze wedstrijd is snel verteld. Met 62 kwamen ze aan de start, ontsnappingspogingen moesten nauwelijks worden genoteerd. In de vierde van tien ronden brak het peloton wel in twee stukken, maar even later vloeide alles weer samen. De snelheid lag ondertussen wel voldoende hoog om de groep stelselmatig uit te dunnen, de slotronde gingen ze in met minder dan de helft van het oorspronkelijke deelnemersveld.

Ook in die laatste ronde slaagde niemand er nog in om voor afscheiding te zorgen. Daniela Gass, ook zaterdag in Nederhasselt de snelste van het peloton achter de ontsnapte Mustonen en onderweg al heel gretig bij het verzamelen van premies, toonde zich de snelste voor Kelly Van den Steen, Mustonen, Fenna Vanhoutte en Kylie Waterreus. Femke Verstichelen werd zesde. Dankzij de daaraan verbonden 26 punten nadert ze in de stand van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen tot op veertig punten van leidster Sarah Inghelbrecht, die in Uitbergen niet aan de start kwam.

Podium Uitbergen.jpg

Jolien D’hoore wint dernycriterium in Tienen

Ook in Tienen kwamen de dames zondag in actie, meer bepaald in een dernycriterium. Het kwam er tot een duel tussen Jolien D’hoore en Belgisch kampioene Annelies Dom, waarbij D’hoore aan het langste eind trok. Mieke Docx graaide de derde podiumplaats mee.

Foto's Paul Hinninck

Top 10 Uitbergen: 1. Daniela Gass (Dui/Maaslandster) 81 km/2u12:35; 2. Kelly Van den Steen; 3. Sara Mustonen (Zwe); 4. Fenna Vanhoutte; 5. Kylie Waterreus (Ned); 6. Femke Verstichelen; 7. Josefine Huitfeldt (Den); 8. Gaia Tortolina (Ita); 9. Kim de Baat; 10. Marjon Claus.

Top 10 Tienen: 1. Jolien D’hoore (Mitchelton-Scott) 35:21; 2. Annelies Dom; 3. Mieke Docx; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Camila Coelho Ferreira (Bra); 6. Lotte Rotman; 7. Marjolein van ’t Geloof (Ned); 8. Minke Bakker (Ned); 9. Demmy Druyts; 10. Jesse Vandenbulcke.

 

 

Sara Mustonen ook in Erwetegem succesvol

Sara Mustonen ook in Erwetegem succesvol

Nicky Degrendele zorgt op slotdag EK jeugd voor Belgisch goud