Sara Mustonen wint na lange solo in Nederhasselt

Sara Mustonen wint na lange solo in Nederhasselt

Sara Mustonen heeft een tweede overwinning van het seizoen in België beet. De Zweedse van Experza-Footlogix rondde in Nederhasselt een lange solo met succes af.

Met 94 rensters aan de start mochten de organisatoren van de GP Tanja De Jonge tevreden zijn. In de tweede van twaalf ronden probeerde Demi Vollering als eerste een aanval op te zetten, maar de Nederlandse werd snel weer tot de orde geroepen. Enkele ronden later probeerde ze het nogmaals, nu in het gezelschap van Kylie Waterreus, Anisha Vekemans, Lotte Rotman en Marlies van der Lugt, maar ook met gebundelde krachten lukte het niet om veel voorsprong te nemen.

Net voor half koers was Femke Verstichelen de volgende die voor de aanval koos. Ze nam tot veertig seconden voorsprong, maar opnieuw liet het peloton niet verder begaan. Meteen na de hergroepering koos dan Mustonen voor het offensief. Blijkbaar een beter moment, want zij kon haar voorsprong steeds verder uitbouwen en ging de slotronde in met 1:35 voorsprong.

Daar ging nauwelijks nog iets af en dus kon Mustonen volop genieten van de overwinning. Op anderhalve minuut was Daniela Gass de snelste van het peloton voor Camila Coelho Ferreira, Nienke Wasmus en eerste Belgische Kelly Van den Steen. Sarah Inghelbrecht werd zevende en staat weer wat steviger aan de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Podium Nederhasselt.jpg

Top 10: 1. Sara Mustonen (Zwe/Experza-Footlogix) 84,12 km/2u15:10; 2. Daniela Gass (Dui) 1:30; 3. Camila Coelho Ferreira (Bra); 4. Nienke Wasmus (Ned); 5. Kelly Van den Steen; 6. Rachel Jary (GBr); 7. Sarah Inghelbrecht; 8. Demi Vollering (Ned); 9. Fien Delbaere; 10. Elise Vander Sande.

 

Nicky Degrendele zorgt op slotdag EK jeugd voor Belgisch goud

Amy Pieters snelt naar winst in Plouay