Amy Pieters snelt naar winst in Plouay

De GP de Plouay-Lorient Agglomération is gewonnen door Amy Pieters, die de voorbije week nog haar contract bij Boels Dolmans verlengde. In een sprint met een ruime kopgroep versloeg ze Marianne Vos en Coryn Rivera. Vos verstevigt haar leidersplaats in de Women’s World Tour.

De aanvangsfase werd gekenmerkt door enkele valpartijen. Marianne Vos werd even opgehouden, voor Saartje Vandenbroucke betekende het al snel het einde van de wedstrijd. Katia Ragusa was de eerste die een halve minuut voorsprong kon nemen, maar toen was de wedstrijd toch al een heel eind ver. Hanna Nilsson verzamelde op zo’n dertig kilometer van de finish eveneens dertig seconden bonus, maar ook zij werd snel weer gegrepen zodat de finale met een grote groep werd aangevat.

De beklimmingen van de Ty Marec zorgden telkens voor de nodige averij, zij het zonder definitief karakter. Zo geraakten Vos, Eugenia Bujak en Cecilie Uttrup Ludwig even voorop, maar ook zij konden hun inspanning niet doorzetten. Op zes kilometer van de finish was het dan Elisa Longo Borghini die het met een uitval probeerde, maar toen zij op drie kilometer van de finish tot de orde werd geroepen, werd duidelijk dat de ruime kopgroep zou sprinten voor de overwinning. Daarin bleek Pieters de snelste.

Top 10: 1. Amy Pieters (Ned/Boels-Dolmans) 125,5 km/3u17:18 (gem. 38,165 km/u); 2. Marianne Vos (Ned); 3. Coryn Rivera (USA); 4. Elena Cecchini (Ita); 5. Amanda Spratt (Aus); 6. Alison Jackson (Can); 7. Malgorzata Jasinska (Pol); 8. Ashleigh Moolman (ZAf); 9. Eugenia Bujak (Slo); 10. Katarzyna Niewiadoma (Pol).

 

Sara Mustonen wint na lange solo in Nederhasselt

Sara Mustonen wint na lange solo in Nederhasselt

Van Vleuten wint eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic

Van Vleuten wint eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic