Derde deelname, derde zege voor Anisha Vekemans in Herentals

Derde deelname, derde zege voor Anisha Vekemans in Herentals

Anisha Vekemans heeft wat met het criterium in Herentals. Voor de derde keer kwam ze er donderdag aan de start en ook voor de derde keer mocht ze achteraf met de zegebloemen naar huis.

In het criterium dat deel uitmaakt van ‘Herentals Fietst’ gingen 26 rensters van start. Tijdens de eerste koershelft dunde het peloton beetje bij beetje uit, maar voorin was het tot voorbij half koers wachten op de eerste noemenswaardige versnelling. De Nederlandse Minke Slingerland nam het peloton op sleeptouw, waarna zich finaal zes rensters konden afscheiden. Naast Slingerland maakten ook Martine Bras, Kylie Waterreus, Githa Michiels, Anisha Vekemans en Loes Sels deel uit van de voorwacht.

Een viertal onder leiding van Mieke Docx probeerde nog naar de zes leidsters te fietsen, maar dat lukte niet. In de eindsprint met zes ontspon zich een spannend duel tussen Anisha Vekemans en Martine Bras. Zij aan zij stormden ze op de meet af. De Limburgse van Alé Cipollini jumpte luttele centimeters eerder over de meet dan Bras, die recent op veertigjarige leeftijd een comeback maakte. De finishfoto bracht duidelijkheid. Loes Sels mocht als derde mee het podium op.

Podium Herentals.jpg

“Eerder reed ik dit criterium al in 2014 en 2015 en ook toen won ik hier. Leuk om hier een derde keer te winnen want de sfeer op zo’n criterium is toch altijd speciaal. Het zijn opdrachten waarvoor ze me geen twee keer moeten vragen”, stelde Vekemans, die nog in het ongewisse is of ze ook volgend seizoen de kleuren van haar Italiaanse ploeg mag blijven verdedigen. “De komende weken staan er enkel kermiskoersen op het programma. Voor de Ronde van de Ardèche werd ik als reserve weerhouden.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Anisha Vekemans (Alé Cipollini) 40 km/59:28; 2. Martine Bras (Ned); 3. Loes Sels; 4. Kylie Waterreus (Ned); 5. Githa Michiels; 6. Minke Slingerland (Ned) 0:02; 7. Maxime Roes 0:42; 8. Lynn Marien 1:25; 9. Mieke Docx; 10. Tara Gins.

 

EK-brons voor Jolien D'hoore in scratch

EK-brons voor Jolien D'hoore in scratch

Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste

Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste