Alana Castrique verslaat medevluchters in Ledegem

Alana Castrique verslaat medevluchters in Ledegem

Succes voor Lotto Soudal Ladies in Ledegem. De 19 jaar jonge Alana Castrique was er de snelste van een kleine kopgroep en boekte haar eerste overwinning bij de elite.

Met 79 kwamen ze aan de start voor een wedstrijd over net geen tachtig kilometer, verdeeld over zeventien ronden. De Finse Minna-Maria Kangas was in de tweede ronde de eerste die voor de aanval koos. Zij reed een viertal ronden aan het commando met een maximale voorsprong van veertig seconden, vrijwel meteen na de hergroepering gingen haar landgenote Antonia Gröndahl en de Oostenrijkse Hannah Gruber-Stadler aan de haal.

Dat duo verzamelde snel een voorsprong van een halve minuut. Toen die kloof gehalveerd was, maakten Alana Castrique en de Britse Anna Henderson met succes de sprong. Het leidende viertal reed beetje bij beetje verder weg van het peloton en rondde in ronde twaalf de kaap van één minuut voorsprong. Dat verschil bleef tot bij het ingaan van de slotronde nagenoeg ongewijzigd.

Doordat de vier in het vooruitzicht van de sprint wat temporiseerden, kon het peloton de kloof nog halveren, maar de leidsters echt bedreigen zat er niet meer in. In de sprint was Castrique sneller dan Henderson, Gruber-Stadler en Gröndahl. Nathalie Bex won de sprint van het peloton en werd vijfde.

Podium Ledegem.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Alana Castrique (Lotto Soudal Ladies) 79,9 km/2u04:10; 2. Anna Henderson (GBr); 3. Hannah Gruber-Stadler (Oos); 4. Antonia Gröndahl (Fin); 5. Nathalie Bex 0:25; 6. Camila Coelho Ferreira (Bra); 7. Kylie Waterreus (Ned); 8. Jesse Vandenbulcke; 9. Josefine Huitfeldt (Den); 10. Lauren Creamer (Ier).

 

Van Vleuten wint eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic

Van Vleuten wint eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic

Drie ritzeges en eindwinst voor Marianne Vos in Ronde van Noorwegen