Shari Bossuyt verovert brons in WK puntenkoers voor junioren

Shari Bossuyt mag terugblikken op een uitstekend WK baanwielrennen voor junioren. Nadat ze in het Zwitserse Aigle al respectievelijk zesde en vijfde was geworden in scratch en omnium greep ze in de puntenkoers, haar laatste discipline tijdens dit WK, knap brons. Enkel de Italiaanse Silvia Zanardi en de Australische Sarah Gigante gingen haar vooraf.

De eerste sprints liet Bossuyt aan zich voorbijgaan, maar toen ze samen met enkele andere rensters met succes op zoek ging naar een winstronde en onderweg naar die twintig bonuspunten ook nog eens een sprint won, bracht haar dat meteen op een vierde plaats in de stand. Ze bleef zich vervolgens mengen in de sprints en zo schoof ze op naar plaats twee, achter de Russin Aigul Gareeva. Doordat de Russin even later werd gediskwalificeerd, behield ze die plaats ook nadat Zanardi een tweede winstronde had genomen.

Na een massale valpartij moest de wedstrijd een tijdje worden gestaakt, na het oplappen van de piste werd opnieuw gestart voor de resterende zestien ronden en Gigante ging meteen na de herstart ook op zoek naar een tweede winstronde. Dat lukte ook en met enkel nog de slotsprint te gaan dreigde Bossuyt net naast het podium te vallen. In de slotronden ging ze echter vlot mee in het spoor van de versnellende Zanardi. Die pakte de tien punten van de slotsprint en daarmee ook het goud, Bossuyt had aan de zes punten van de tweede plaats genoeg om het brons te veroveren.

 

Séverine Eraud rekent af met Fien Delbaere in Flanders Ladies Classic

Séverine Eraud rekent af met Fien Delbaere in Flanders Ladies Classic

Sanne Cant na tegenaanval naar winst in Haasdonk

Sanne Cant na tegenaanval naar winst in Haasdonk