Sanne Cant na tegenaanval naar winst in Haasdonk

Sanne Cant na tegenaanval naar winst in Haasdonk

Sanne Cant heeft in het vooruitzicht van het nakende veldritseizoen al eens van de zege geproefd. In Haasdonk rekende ze vrijdagavond in de slotronde af met medevluchters Femke Verstichelen en Marion Norbert Riberolle.

Druk weekend voor de vrouwen, maar toch kwamen 70 rensters aan de start in Haasdonk. Daarbij bovendien enkele mooie namen, Jolien D’hoore en Sanne Cant op kop. Na enkele schuchtere ontsnappingspogingen werd het in de achtste van zeventien af te leggen ronden menens. Femke Verstichelen trok met Jessica Lane in de aanval en zij hadden al snel een ruime voorsprong. Lane moest echter van de fiets met zadelproblemen.

Op drie ronden van het einde zagen Cant en de Française Marion Norbert Riberolle hun tegenaanval beloond met de aansluiting bij Verstichelen. Cant wipte in de slotronde nog weg en kwam met een lichte voorsprong als winnares over de streep. Verstichelen gaf Riberolle het nakijken in het duel om de tweede plaats. Op iets meer dan een halve minuut werd Anais Morichon afgetekend vierde. De sprint van het peloton met de vijfde plaats als inzet werd enkele seconden later gewonnen door D’hoore.

Podium Haasdonk.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO-Beobank) 85 km/2u06:29; 2. Femke Verstichelen 0:13; 3. Marion Norbert Riberolle (Fra); 4. Anais Morichon (Fra) 0:37; 5. Jolien D’hoore 0:46; 6. Iris Sachet (Fra); 7. Kylie Waterreus (Ned); 8. Camila Coelho Ferreira (Bra); 9. Jenny Hofmann (Dui); 10. Rachel Jary (GBr).

Shari Bossuyt verovert brons in WK puntenkoers voor junioren

Kaat Hannes boekt in Emptinne tweede zege in drie dagen

Kaat Hannes boekt in Emptinne tweede zege in drie dagen