Minke Slingerland verslaat Merel Hofman en Loes Sels in Maria-ter-Heide

Minke Slingerland verslaat Merel Hofman en Loes Sels in Maria-ter-Heide

De Nederlandse Minke Slingerland heeft voor de tweede keer dit seizoen een zege op Vlaamse bodem geboekt. Nadat ze eerder al won in Vrasene was ze nu ook de beste in Maria-ter-Heide.

Met 64 rensters waaronder amper twaalf Belgische dames kwam een vrij omvangrijk peloton aan de start voor de 26 rondjes op het drie kilometer lange parcours. Het ging vrij snel en mede daardoor zou bijna de helft van het deelnemersveld de wedstrijd niet uitrijden. Vooraan duurde het tot na half koers voor er een duidelijke afscheiding kwam. Daarvoor zorgden Loes Sels, de Nederlandse dames Minke Slingerland en Merel Hofman, de Italiaanse Debora Silvestri en de Française Marion Norbert Riberolle.

Dat bleek meteen ook de goede ontsnapping, al werd de kopgroep uiteindelijk nog gereduceerd tot drie rensters. In de sprint verwees Slingerland haar landgenote Hofman en Sels naar de dichtste ereplaatsen. Ook Norbert Riberolle bleef nog uit de greep van het peloton, waarvan Daniela Gass de sprint voor plaats vijf won.

Podium Maria ter Heide.jpg

In Maria-ter-Heide volgt er traditioneel altijd nog een afvallingskoers met twintig rensters, waarbij voor de winnares een cheque van 1.000 euro ligt te wachten. De Poolse Agnieszka Skalniak toonde zich in die oefening de beste voor Daniela Gass, Winanda Spoor, Illi Gardner en Merel Hofman.

Afvalling.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Minke Slingerland (Ned) 78 km/2u02:00; 2. Merel Hofman (Ned); 3. Loes Sels; 4. Marion Norbert Riberolle (Fra) 0:12; 5. Daniela Gass (Dui) 1:15; 6. Martine Bras (Ned); 7. Karolina Perekitko (Pol); 8. Agnieszka Skalniak (Pol); 9. Gaia Tortolina (Ita); 10. Hanna Johansson (Zwe).  

 

Kaat Hannes boekt in Emptinne tweede zege in drie dagen

Kaat Hannes boekt in Emptinne tweede zege in drie dagen

Perfect aangesneden laatste bocht zet Vos op weg naar winst in Postnord Vargarda