Kaat Hannes verslaat duo van Health Mate-Cyclelive in Wilrijk

Kaat Hannes verslaat duo van Health Mate-Cyclelive in Wilrijk

Kaat Hannes (Jos Feron Lady Force) ging maandag met de zegebloemen aan de haal in Wilrijk. In een sprint met een kleine kopgroep gaf ze met Zsofia Szabo en Laura Vainionpää een duo van Health Mate-Cyclelive het nakijken.

Met 36 namen ze de start in deze wedstrijd over dertig rondjes van drie kilometer. Al heel vroeg kwam er een aanval van de Nederlandse Kim Banga, de Braziliaanse Camila Coelho Ferreira en de Hongaarse Zsofia Szabo. Die reden een vijftal ronden voorop, waarna met Kaat Hannes, de Finse Laura Vainionpää en de Duitse Naima Diesner een ander trio met succes de achtervolging inzette.

De zes leidsters bleven heel lang rondjes draaien met een voorsprong van twintig à dertig seconden, het uitgedunde pelotonnetje slaagde er op geen enkel moment in om echt dichterbij te komen. In de slotfase ging het vooraan iets te snel voor Diesner en Banga. De andere vier sprintten voor de overwinning, het duo van Health Mate-Cyclelive leek over de beste papieren te beschikken, maar dat was buiten Hannes gerekend.

Podium Wilrijk.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Hannes (Jos Feron Lady Force) 90 km/2u27:12; 2. Zsofia Szabo (Hon); 3. Laura Vainionpää (Fin); 4. Camila Coelho Ferreira (Bra); 5. Naima Diesner (Dui) 0:20; 6. Kim Banga (Ned); 7. Hanna Johansson (Zwe) 1:03; 8. Lotte Rotman; 9. Annelies Dom; 10. Nathalie Bex.

 

Perfect aangesneden laatste bocht zet Vos op weg naar winst in Postnord Vargarda

Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen

Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen