Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen

Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen

Luc Steenackers, grote kracht achter het team van de Sprinters Malderen, mocht op de door hem op poten gezette wedstrijd in Malderen maar liefst 97 rugnummers uitdelen. Aan het einde waren de zegebloemen voor de Britse Jennifer Powell.

De aanvangsfase van de 99 kilometer lange wedstrijd, verdeeld over zes ronden van dik zestien kilometer elk, werd getekend door enkele valpartijen op het smalle en bochtige parcours. Claudia Jongerius was een van de belangrijkste slachtoffers en werd afgevoerd. Nadat er reeds verscheidene aanvalspogingen waren geweest, versnelden Loes Sels, de Nieuw-Zeelandse Alicia Evans en de Britse Jennifer Powell in de derde ronde. Er kwam reactie van Kylie Waterreus en Evelien Debboudt. Aan het einde van die derde ronde volgde het peloton al op 1:30.

De drie hielden stand voorin en het was Powell die in een prangende sprint heel nipt Sels achter zich hield. Anderhalve minuut later troefde Waterreus haar metgezel af voor plaats vier. Femke Verstichelen won op iets meer dan twee minuten de sprint van het peloton voor Gaia Tortolina en Annick Van Leuven.

Podium Malderen.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jennifer Powell (GBr) 99 km/2u24:31; 2. Loes Sels; 3. Alicia Evans (NZl); 4. Kylie Waterreus (Ned) 1:30; 5. Evelien Debboudt; 6. Femke Verstichelen 2:03; 7. Gaia Tortolina (Ita); 8. Annick Van Leuven; 9. Elise Vander Sande; 10. Lynn Marien.

 

Kaat Hannes verslaat duo van Health Mate-Cyclelive in Wilrijk

Kaat Hannes verslaat duo van Health Mate-Cyclelive in Wilrijk

Marjolein van 't Geloof snelste in massasprint in Heusden

Marjolein van 't Geloof snelste in massasprint in Heusden