Marjolein van 't Geloof snelste in massasprint in Heusden

Marjolein van 't Geloof snelste in massasprint in Heusden

Marjolein van ’t Geloof heeft in Heusden haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De 22-jarige Nederlandse van Lotto Soudal Ladies rekende in een massasprint af met Sarah Inghelbrecht, weer wat steviger aan de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen, en de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews.

De wedstrijd begon veelbelovend met al in de eerste van achttien ronden een aanval van de Britse Illi Gardner, die de rest van het 116 rensters tellende peloton meteen op een halve minuut reed. Haar vlucht was echter van korte duur, want net bij de tweede passage aan de finish werd ze weer bijgehaald. Aanvalspogingen bleven vervolgens meerdere ronden uit, enkel de premiespurten konden voor wat animo zorgen.

Voor een nieuwe serieuze aanval was het wachten tot ronde twaalf. Toen versnelde de Nieuw-Zeelandse Racquel Sheath. Net als Gardner liep ze maximaal een halve minuut uit en ze hield het vier ronden vol. Vooral Lensy Debboudt toonde zich gretig in de achtervolging en op iets meer dan tien kilometer van de finish moest Sheath buigen. Enkele aanvalspogingen in de slotkilometers kenden geen succes en dus werd het een massasprint. Daarin was Van ’t Geloof duidelijk sneller dan Inghelbrecht en Andrews, Sheath sprintte na haar eerdere aanval nog naar plaats vier.

Heusden (2).JPG

“Het werd me al snel in de wedstrijd duidelijk dat de kans op een massasprint heel groot was”, vertelde winnares Van ’t Geloof. “Tijdens de koers keek ik dan ook goed rond in de laatste honderden meters van de omloop en ik had één bepaald punt in mijn hoofd geprent waar ik de sprint wilde aangaan. In de slotronde volgde ik het treintje van de Nieuw-Zeelandse ploeg en op de voorziene plaats zette ik mijn sprint in. Plan perfect uitgevoerd, zeg maar. Ik ben heel blij dat het eindelijk is gelukt om een overwinning te boeken. Ik was er dit seizoen al vaak bij als het tot een sprint kwam, maar winnen lukte voor vandaag nog niet. Wat mij betreft mogen er de komende weken nog enkele zeges bijkomen. In grote wedstrijden zoals de Boels Ladies Tour wordt dat niet eenvoudig, maar proberen wil ik het zeker.”

Foto's Alain Sennesael

Top 10: 1. Marjolein van ’t Geloof (Ned/Lotto Soudal Ladies) 93,6 km/2u21:20; 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Ellesse Andrews (NZl); 4. Racquel Sheath (NZl); 5. Niki Juniper (GBr); 6.Agnieszka Skalniak (Pol); 7. Sophie Enever (GBr); 8. Lotte Rotman; 9. Femke Verstichelen; 10. Zsofia Szabo (Hon).

 

Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen

Britse Jennifer Powell snelste van drie in Malderen

Belgisch kampioene Annelies Dom wint criterium in Antwerpen

Belgisch kampioene Annelies Dom wint criterium in Antwerpen