Sofie De Vuyst beste in slotrit Tour de Feminin

Sofie De Vuyst beste in slotrit Tour de Feminin

Internationaal succes voor Sofie De Vuyst. In de Tsjechische Tour de Feminin toonde de 31-jarige renster van Doltcini-Van Eyck zich de beste in de slotrit. In de eindstand werd ze derde, achter Leah Thomas (UnitedHealthcare) en Elizaveta Oshurkova.

De Vuyst geraakte in de 90,5 kilometer lange rit met start en aankomst in Varnsdorf voorop in het gezelschap van de Russinnen Mariia Novolodskaya en Elizaveta Oshurkova, de Amerikaanse Leah Thomas, de Tsjechische Nikola Noskova en de Britse Illi Gardner. Leidster Lauretta Hanson nam vrede met deze situatie aangezien met Thomas een ploeggenote de best geplaatste van het zestal was in de stand.

De leidsters konden een mooie voorsprong verzamelen en reden op vijftien kilometer van de finish al bijna drie minuten voor het peloton uit. De Vuyst was op het lastige parcours de beste vooraan, ze liet haar gezellen ter plaatse en reed de resterende kilometers solo naar de overwinning. Leah Thomas werd tweede en pakte zo de eindzege.

DSC_0536.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Sofie De Vuyst (Doltcini-Van Eyck) 90,5 km/2u34:52 (gem. 35,862 km/u); 2. Leah Thomas (USA) 0:12; 3. Elizaveta Oshurkova (Rus) 0:29; 4. Mariia Novolodskaya (Rus) 0:32; 5. Illi Gardner (GBr); 6. Nikola Noskova (Tsj); 7. Floortje Mackaij (Ned) 4:19; 8. Katherine Hall (USA); 9. Caroline Thorvik Olsen (Nor); 10. Kaat Hannes 4:24.

Top 10 eindstand: 1. Leah Thomas (USA) 11u03:38; 2. Elizaveta Oshurkova (Rus) 1:09; 3. Sofie De Vuyst 1:43; 4. Mariia Novolodskaya (Rus) 1:51; 5. Illi Gardner (GBr) 2:38; 6. Nikola Noskova (Tsj) 3:26; 7. Lauretta Hanson (Aus) 3:53; 8. Floortje Mackaij (Ned) 4:11; 9. Katherine Hall (USA) 4:45; 10. Rushlee Buchanan (NZl) 4:51.

 

 

Jolien D'hoore sprint naar ritwinst in Giro Rosa

Jolien D'hoore sprint naar ritwinst in Giro Rosa

Kirsten Wild wint massasprint in Giro Rosa