Lorena Wiebes snelt indrukwekkend naar winst in GP Sofie Goos

Lorena Wiebes snelt indrukwekkend naar winst in GP Sofie Goos

Lorena Wiebes, het amper 19-jarige Nederlandse toptalent als het op sprinten aankomt, heeft na twee UCI-zeges in eigen land (7-Dorpenomloop en Omloop van de IJsseldelta) nu ook in België haar kunnen getoond. Aan het einde van de GP Sofie Goos in Borgerhout sprintte ze de tegenstand los uit het wiel.

De wedstrijd was aan de derde editie toe, voor het eerst met UCI 1.2-label. Door omstandigheden moesten de organisatoren zich beperken tot rondjes van 5,5 kilometer, waardoor geen volgwagens in wedstrijd waren toegelaten. Het warme weer weerhield de dames er niet van om een stevig tempo te ontwikkelen – meer dan 41 kilometer per uur – en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het aantal aanvalspogingen beperkt bleef. Een Nederlands trio met Demi de Jong, Ilona Hoeksma en Danique Braam hield het nog het langst vol en reed een tweetal ronden met beperkte voorsprong aan het commando.

De massasprint bleek dus onafwendbaar. Dé gelegenheid voor Wiebes, die ondanks veel interesse van andere teams vorige week haar contract bij Parkhotel Valkenburg verlengde tot eind 2021, om haar sprintsnelheid te laten bewonderen. De nog altijd regerende Europese kampioene bij de junioren zette de concurrentie op meerdere fietslengten. Zij aan zij sprintten Janine van der Meer, Thi That Nguyen en Evy Kuijpers naar de plaatsen twee, drie en vier.

Zo kregen we een podium met de winnaressen van de jongste drie wedstrijden in de Lotto Cycling Cup, Van der Meer en Nguyen wonnen immers respectievelijk de Flanders Diamond Tour en Dwars door de Westhoek. Jessy Druyts was goed voor plaats zeven en was daarmee de enige Belgische in de top tien. Wiebes is na zes van de acht manches ook de nieuwe leidster in de Lotto Cycling Cup.

Podium Goos.jpg

Foto's Victoriano Moreno

Top 10: 1. Lorena Wiebes (Ned/Parkhotel Valkenburg) 110 km/2u40:55 (gem. 41,015 km/u); 2. Janine van der Meer (Ned) 0:01; 3. Thi That Nguyen (Vie); 4. Evy Kuijpers (Ned); 5. Daniela Gass (Dui); 6. Kelly Markus (Ned); 7. Jessy Druyts; 8. Gaia Tortolina (Ita); 9. India Grangier (Fra); 10. Teniel Campbell (Tri) 0:04.

 

Tweede opeenvolgende ritzege voor Jolien D'hoore in Italië

Jolien D'hoore sprint naar ritwinst in Giro Rosa

Jolien D'hoore sprint naar ritwinst in Giro Rosa