Kirsten Wild wint massasprint in Giro Rosa

De eerste rit in lijn van de Giro Rosa leverde winst op voor Kirsten Wild. De Nederlandse van Wiggle High5 was de snelste in een massasprint, voor Giorgia Bronzini en Marianne Vos. Lucinda Brand nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Ellen van Dijk.

In deze 120 kilometer lange rit met start en aankomst in Ovada gebeurde in het eerste wedstrijduur weinig, enkel Sara Penton en Malgorzata Jasinska reden heel even voor het peloton uit. Na vijftig kilometer versnelde Sheyla Gutierrez Ruiz en zij kreeg wel wat ruimte. De Spaanse nam iets meer dan een minuut voorsprong. Op een klimmetje ging daar een pak af, maar uiteindelijk was Alice Maria Arzuffi de enige die de resterende kloof overbrugde.

In het peloton ging het tempo er opnieuw uit en de twee leidsters konden gaandeweg verder uitlopen. Op iets minder dan dertig kilometer van de finish ging het verschil richting drie minuten en begon het er goed uit te zien voor het duo, Arzuffi reed toen al een tijdje virtueel in het roze.

Heel lang leken zich in het peloton geen ploegen geroepen te voelen om alsnog te proberen om de vluchters tot de orde te roepen. Uiteindelijk ging de snelheid in de lastige slotfase toch nog met een ruk de hoogte in en op tien kilometer van de finish was de ruime voorsprong plots gehalveerd. Het werd ongemeen spannend, op twee kilometer van de streep hadden Gutierrez en Arzuffi nog amper 23 seconden over. Met minder dan 500 meter te gaan moesten de leidsters buigen voor de overmacht, waarna Kirsten Wild de massasprint naar haar hand zette.

Top 10 rit: 1. Kirsten Wild (Ned/Wiggle High5) 120,4 km/3u22:00 (gem. 35,76 km/u); 2. Giorgia Bronzini (Ita); 3. Marianne Vos (Ned); 4. Marta Bastianelli (Ita); 5. Amy Pieters (Ned); 6. Alexis Ryan (USA); 7. Ilaria Sanguineti (Ita); 8. Roxane Fournier (Fra); 9. Amanda Spratt (Aus); 10. Lucinda Brand (Ned).

Top 10 stand: 1. Lucinda Brand (Ned) 3u40:22; 2. Leah Kirchmann (Can); 3. Ellen van Dijk (Ned) 0:03; 4. Ruth Winder (USA); 5. Juliette Labous (Fra); 6. Liane Lippert (Dui); 7. Julia Soek (Ned); 8. Amanda Spratt (Aus) 0:04; 9. Gracie Elvin (Aus); 10. Annemiek van Vleuten (Ned).

 

 

Sofie De Vuyst beste in slotrit Tour de Feminin

Sofie De Vuyst beste in slotrit Tour de Feminin

Hanneke Van Gucht klopt Mieke Docx en Jessy Druyts in Watervliet

Hanneke Van Gucht klopt Mieke Docx en Jessy Druyts in Watervliet