Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste

Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste

Marieke van Witzenburg is duidelijk in goeden doen. De 32-jarige Nederlandse van Health Mate-Cyclelive won afgelopen vrijdag al in Bambrugge en pakte nu ook de winst in Kapellen, waar ze in de slotfase wegreed van Claudia Jongerius en Estefania Pilz.

De organisatoren mochten voor hun criterium over 60 kilometer (30 rondjes) 34 deelneemsters verwelkomen. Van Witzenburg koos al vroeg in de wedstrijd voor de aanval. Enkele ronden later kreeg de Nederlandse gezelschap van haar landgenote Jongerius en de Argentijnse Pilz. Halverwege de wedstrijd had dit drietal een halve minuut voorsprong verzameld.

Op iets minder dan twintig kilometer van de finish liep het verschil tussen leidsters en peloton op tot veertig seconden, nog wat later ging het zelfs richting de minuut en werd duidelijk dat het leidende trio wellicht voor de winst zou kunnen strijden. Toen het peloton met drie ronden te gaan naderde tot op 35 seconden, kwam de spanning echter toch enigszins terug.

Van Witzenburg nam het zekere voor het onzekere en plaatste een nieuwe demarrage die niet werd beantwoord door haar vluchtgezellen. Jongerius versloeg Pilz in het duel om de tweede plaats. Kelly Druyts, de winnares van vorig jaar, gaf in de sprint van het peloton Zsofia Szabo het nakijken en werd vierde.

Podium Kapellen.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marieke van Witzenburg (Ned/Health Mate-Cyclelive) 60 km/1u35:38; 2. Claudia Jongerius (Ned) 0:25; 3. Estefania Pilz (Arg); 4. Kelly Druyts 0:32; 5. Zsofia Szabo (Hon); 6. Anja Nobus; 7. Laura Vainionpää (Fin); 8. Femke Verstichelen; 9. Anisha Vekemans; 10. Elise Vander Sande.

 

 

Derde deelname, derde zege voor Anisha Vekemans in Herentals

Derde deelname, derde zege voor Anisha Vekemans in Herentals

Eerstejaars Marith Vanhove snelste in BK nieuwelingen