Eerstejaars Marith Vanhove snelste in BK nieuwelingen

Marith Vanhove is de nieuwe Belgische kampioene bij de nieuwelingen. De eerstejaars uit Izegem toonde zich in Liedekerke in een massasprint sneller dan Julie De Wilde en Katrijn De Clercq.

Het parcours op het grondgebied van Liedekerke en Denderleeuw was op een brug over de Dender na vlak, maar desondanks werd het een heel trage titelstrijd. Vluchtpogingen werden keer op keer heel snel tenietgedaan, waarna het helemaal stilviel. Julie De Wilde, Fleur Peeters, het duo Katrijn De Clercq-Maelle Michotte, Laura Charlier,… Allemaal hadden ze de verdienste om het in ieder geval te proberen om een aanval op te zetten, maar het bleek onbegonnen werk.

Ook de slotronde werd met een omvangrijke groep zonder veel animo afgewerkt. Het was wachten op de laatste rechte lijn om de massasprint in te zetten. Océane Jonckers probeerde nog op de verrassing te spelen door van heel ver aan te gaan, maar dat lukte niet. Vanhove kwam sterk naar voren en hield vol tot op de meet.

“Ik weet dat mijn sprint mijn sterkste wapen is en wilde er dan ook wel op speculeren, anderzijds was het wel nog een heel omvangrijke groep en dan moet je toch altijd opletten”, zei winnares Vanhove. “Ik dreigde op zeker moment ingesloten te geraken, maar toen er eentje aanzette en er een gaatje kwam, mocht ik niet meer twijfelen. Het was nog vrij ver en in de slotmeters vreesde ik dat Julie De Wilde er nog over zou komen, maar gelukkig kon ik mijn inspanning doortrekken tot de meet. Waarom het zo’n trage wedstrijd was? Ik denk dat de beste vier, vijf dermate werden geviseerd dat het zo goed als onmogelijk was om een aanval op te zetten.”

Top 10: 1. Marith Vanhove 56 km/1u43:12 (gem. 32,558 km/u); 2. Julie De Wilde; 3. Katrijn De Clercq; 4. Fien Masure; 5. Gloria Van Mechelen; 6. Kato Vandoorne; 7. Kirin Punnewaert; 8. Elvia Peeters; 9. Fien De Wispelaere; 10. Sara Maes.

 

Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste

Marieke van Witzenburg ook in criterium van Kapellen de beste

Kirsten Wild wint voor tweede keer de Prudential Ride London Classique