Kirsten Wild wint voor tweede keer de Prudential Ride London Classique

Kirsten Wild (Wiggle High5) heeft in het centrum van de Britse hoofdstad de Prudential Ride London Classique gewonnen. In de massasprint bleef ze Marianne Vos en Elisa Balsamo voor. Jolien D’hoore werd zevende. In 2016 won Wild ook al de eerste editie van deze wedstrijd.

De Prudential Ride is met zijn 64,1 kilometer op een stadsparcours van 5,3 kilometer een buitenbeentje in de Women’s World Tour, niet in het minst door de 100.000 euro prijzengeld waarvan 25.000 voor de winnares. Het is een jaarlijkse afspraak voor alle dames die over een stevig stel sprintersbenen beschikken.

Ook deze keer waren die massaal naar de Britse hoofdstad afgezakt. Heel wat ploegen hadden er dan ook belang bij om het tot een massasprint te laten komen. Aanvalsters werden telkens weer heel snel tot de orde geroepen en de twaalf rondjes werden in een razende vaart afgehaspeld. In de slotkilometer werden enkele treintjes gevormd, in de hectische voorbereiding van de sprint kwam het ook tot een valpartij.

De belangrijkste sprintsters bleven overeind, Vos leek heel lang op weg naar de overwinning, maar in de laatste meters voor de finish ging Wild de Europese kampioene nog voorbij. Balsamo, Chloe Hosking, Lotta Lepistö en Coryn Rivera pakten de verdere ereplaatsen, Jolien D’hoore deed als zevende één plaatsje minder goed dan in 2017. “Een heel teleurstellend resultaat”, deelde D’hoore kort mee via de sociale media. “Ik heb niet eens een echte sprint kunnen rijden. Ik koos het verkeerde wiel en geraakte ingesloten.”

Top 10: 1. Kirsten Wild (Ned/Wiggle High5) 64,1 km/1u39:31; 2. Marianne Vos (Ned); 3. Elisa Balsamo (Ita); 4. Chloe Hosking (Aus); 5. Lotta Lepistö (Fin); 6. Coryn Rivera (USA); 7. Jolien D’hoore; 8. Giorgia Bronzini (Ita); 9. Alice Barnes (GBr); 10. Amalie Dideriksen (Den).

 

 

Eerstejaars Marith Vanhove snelste in BK nieuwelingen

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge