Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

In het Oost-Vlaamse Bambrugge heeft de Nederlandse Marieke van Witzenburg (Health Mate-Cyclelive) vrijdagavond de wedstrijd meetellend voor de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen gewonnen. In een sprint met vier was ze duidelijk sneller dan haar landgenote Kirstie van Haaften, de Française Anabelle Dréville en de Finse Antonia Gröndahl.

Met 89 waren ze naar Bambrugge afgezakt om de hitte te trotseren. Sarah Inghelbrecht en Femke Verstichelen, de eerste twee in de stand van de Ladies Cycling Trophy, kwamen niet aan de start. De dames hadden twaalf ronden voor de boeg voor een totaal van 90 kilometer. De beslissende vlucht liet niet lang op zich wachten, want al in de tweede ronde versnelden Van Witzenburg, Van Haaften, Dréville en de Luxemburgse Claire Faber.

Voor deze laatste lag het tempo iets te hoog en zij haakte snel weer af. Toen het verschil met het peloton was opgelopen tot veertig seconden deed Gröndahl een mooie inspanning door solo tot bij de drie leidsters te rijden. De voorsprong van de kopgroep liep ondertussen op tot anderhalve minuut en die situatie bleef de rest van de wedstrijd nagenoeg ongewijzigd.

In de slotronde waren er vooraan enkele ontsnappingspogingen, maar zonder resultaat. In de sprint met vier won Van Witzenburg met duidelijk verschil, haar ploeggenote Laura Vainionpää was meer dan een minuut later de snelste van het peloton en eigende zich de vijfde plaats toe.

Podium Bambrugge.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marieke van Witzenburg (Ned/Health Mate-Cyclelive) 90 km/2u23:44; 2. Kirstie van Haaften (Ned); 3. Anabelle Dréville (Fra); 4. Antonia Gröndahl (Fin); 5. Laura Vainionpää (Fin) 1:12; 6. Mathilde Nigul (Est); 7. Zsofia Szabo (Hon); 8. Kelly Kalm (Est); 9. Fenna Vanhoutte; 10. Laura Van Geyt.

 

Kirsten Wild wint voor tweede keer de Prudential Ride London Classique

Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur

Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur