Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur

Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur

In Saint-Ghislain heeft Sara Mustonen (Experza-Footlogix) de GP Glineur op haar naam geschreven. De Zweedse ging de Hongaarse Zsofia Szabo en de Argentijnse Estefania Pilz vooraf.

De traditionele afwachtingswedstrijd van de Grand Prix Cerami lokte 27 rensters naar het bloedhete Henegouwen. Toen de beslissende vlucht met zeven tot stand kwam, was dit een heel internationaal gezelschap met naast de drie reeds genoemde rensters ook nog de Finse Laura Vainionpää en een trio uit Nieuw-Zeeland met Alicia Evans, Bronwyn MacGregor en Jeannie Blakemore. 

Lotte Rotman, Tiana Troch, Liena Vanderheyden en de Israëlische Shira Biran vormden een tweede groepje, maar konden de koploopsters niet meer bedreigen. In de sprint bleek Mustonen de snelste voor Szabo en Pilz. Lotte Rotman was 45 seconden later de snelste van de eerste achtervolgsters en werd zo eerste Belgische op de achtste plaats. Na de finish hadden enkele rensters verzorging nodig als gevolg van de extreme hitte.

Podium Glineur.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sara Mustonen (Zwe/Experza-Footlogix) 86,7 km/2u27:40; 2. Zsofia Szabo (Hon); 3. Estefania Pilz (Arg); 4. Alicia Evans (NZl); 5. Bronwyn MacGregor (NZl); 6. Laura Vainionpää (Fin); 7. Jeannie Blakemore (NZl); 8. Lotte Rotman 0:45; 9. Tiana Troch; 10. Liena Vanderheyden.
 

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

Chantal Blaak showt regenboogtrui met winst in Boezinge

Chantal Blaak showt regenboogtrui met winst in Boezinge