Chantal Blaak showt regenboogtrui met winst in Boezinge

Chantal Blaak showt regenboogtrui met winst in Boezinge

Amper 25 rensters sloegen de weg in naar Boezinge voor de tweede editie van hun ‘Natourcriterium’. Wereldkampioene Chantal Blaak was de absolute blikvanger, Marianne Vos liet enkele dagen geleden weten af te zien van haar deelname.

Femke Verstichelen en Julie Van de Velde hadden er duidelijk zin in. Beiden ontsnapten in de zevende van veertig af te leggen ronden. De Noorse Malin Eriksen, die de kleuren verdedigt van het Keukens Redant Cycling Team, probeerde de kloof dicht te fietsen, maar kwam zichzelf tegen. Ze werd terug opgeslorpt door het peloton.

De voorsprong van Verstichelen en Van de Velde liep op tot boven de minuut, moment waarop Chantal Blaak en Fenna Vanhoutte de reactie inluidden. De West-Vlaamse van Lotto Soudal Ladies diende Blaak echter snel te laten gaan. De Nederlandse wereldkampioene knabbelde stelselmatig haar achterstand weg en kon op vijftien kilometer van het einde aansluiten bij Verstichelen en Van de Velde.

In de voorlaatste ronde volstond een scherpe uitval van Blaak voor de zege. Julie Van de Velde repte zich naar de dichtste ereplaats, Femke Verstichelen werd een verdiende derde.

Podium Boezinge.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Chantal Blaak (Ned/Boels Dolmans) 68 km/1u42:10; 2. Julie Van de Velde 0:16; 3. Femke Verstichelen 0:26; 4. Quinty van de Guchte (Ned) 1:08; 5. Sarah Inghelbrecht; 6. Annelies Dom; 7. Kim de Baat; 8. Justine Louchaert; 9. Zsofia Szabo (Hon); 10. Mia Radotic (Kro).

 

Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur

Sara Mustonen topt internationaal podium in GP Glineur

Sarah Inghelbrecht pakt uit met lange solo in Sint-Maria-Lierde

Sarah Inghelbrecht pakt uit met lange solo in Sint-Maria-Lierde