Trixi Worrack pakt tijdritzege in BeNe Ladies Tour, Vos als leidster naar slotrit

Trixi Worrack pakt tijdritzege in BeNe Ladies Tour, Vos als leidster naar slotrit

Het belooft zondag in Zelzate een secondenspel te worden voor wat de eindzege in de vijfde BeNe Ladies Tour betreft. Na de door Trixi Worrack (Canyon-SRAM) gewonnen tijdrit in Sint-Laureins blijft Marianne Vos weliswaar leidster, maar Katie Archibald (op één seconde), Lisa Klein (twee seconden) en Trixi Worrack (vier seconden) zitten haar op de hielen. Jolien D’hoore volgt op vijftien seconden.

Het was Moniek Tenniglo, de tweede van vorig jaar, die met 14:08.96 een eerste richttijd neerzette op de 10,1 kilometer lange tijdrit. Rushlee Buchanan ging daar met 13:51.12 heel duidelijk onder en deed daarmee ook beter dan de winnende tijd van Marianne Vos een jaar geleden (13:59.92). Toch kon het nog een pak sneller. Leah Thomas zette 13:48.09 op de tabellen, even later deed Worrack met 13:31.42 nog eens zeventien seconden beter. De na haar gestarte Pernille Mathiesen kwam zwaar ten val en verdwijnt vooraan uit het klassement. Lisa Klein, ploeggenote van Worrack, kwam met 13:32.81 slechts iets meer dan een seconde tekort.

De strijd om de blauwe leiderstrui was al even boeiend. Katie Archibald, winnares van de proloog en tweede in de stand, kwam niet in de buurt van de tijd van Worrack en realiseerde 13:44.96. Vos, aan de tijdrit begonnen met vijf seconden voorsprong, deed de klok stilvallen na 13:48.01. Daarmee finishte ze net achter Jolien D’hoore (13:47.70) als vijfde, maar het was wel net voldoende om zondag in de leiderstrui naar Zelzate te kunnen trekken.

“Mijn vorige internationale zege dateert van de Ronde van Qatar in 2016, dus van voor mijn zware crash in de Trofeo Alfredo Binda in maart van dat jaar (er moest toen een nier verwijderd worden bij de nu 36-jarige Duitse, nvdr). Ik hoef wellicht niet te zeggen dat ik daarom heel blij ben met deze overwinning”, stelde Worrack. “Ik was naar hier gekomen met de focus op deze tijdrit, maar met al enkele ritten in de benen moet je toch altijd wat afwachten hoe het loopt. Ik kan zelf niet vergelijken met vorig jaar omdat ik hier toen niet was, maar als ik bijna een halve minuut sneller ben dan de winnende tijd van toen op hetzelfde parcours wil dat toch wel iets zeggen. Of ik ook aan eindwinst denk? We zien wel wat voor wedstrijd het morgen wordt, maar als de sprints de doorslag zullen geven, hebben we binnen de ploeg wellicht meer kans met Lisa.” 

Foto Sportfoto.be

Top 10 rit: 1. Trixi Worrack (Dui/Canyon-SRAM) 10,1 km/13:31.422 (gem. 44,833 km/u); 2. Lisa Klein (Dui) 0:01; 3. Katie Archibald (GBr) 0:13; 4. Jolien D’hoore 0:16; 5. Marianne Vos (Ned) 0:17; 6. Leah Thomas (USA); 7. Rushlee Buchanan (NZl) 0:20; 8. Eugenia Bujak (Slo) 0:28; 9. Lotte Kopecky 0:30; 10. Elisa Balsamo (Ita).

Top 10 stand: 1. Marianne Vos (Ned/Waowdeals Pro Cyling) 6u16:18; 2. Katie Archibald (GBr) 0:01; 3. Lisa Klein (Dui) 0:02; 4. Trixi Worrack (Dui) 0:04; 5. Jolien D’hoore 0:15; 6. Eugenia Bujak (Slo) 0:20; 7. Lotte Kopecky 0:23; 8. Leah Thomas (USA) 0:25; 9. Rushlee Buchanan (NZl) 0:33; 10. Rikke Lønne (Den) 0:38.
 

Vos hernieuwt eindzege BeNe Ladies Tour, slotrit voor Bastianelli

Vos hernieuwt eindzege BeNe Ladies Tour, slotrit voor Bastianelli

Opinie - De maatregel die zijn doel voorbijschiet

Opinie - De maatregel die zijn doel voorbijschiet