Hanneke Van Gucht klopt Mieke Docx en Jessy Druyts in Watervliet

Hanneke Van Gucht klopt Mieke Docx en Jessy Druyts in Watervliet

Verrassing alom aan het slot van de wedstrijd in Watervliet. De 28-jarige Hanneke Van Gucht (Equano-Wase Zon) gaf in de spurt Mieke Docx en Jessy Druyts, de enige twee rensters van een UCI-ploeg aan de start, het nakijken.

De verrassende laureate uit Puurs waagde vroeg in de wedstrijd in haar eentje al eens haar kans om weg te rijden uit het 50 deelneemsters tellende peloton. Ook Lynn Mariën en Caroline Haers hadden om beurten aanvallende intenties. De voorsprong van al deze pogingen bedroeg echter nooit meer dan een honderdtal meter.

Nadat de Noorse Andrea Terjesen en Fatima Berton het er even op hadden gewaagd, voltrok zich in de tiende van veertien af te leggen ronden de beslissing. Dertien rensters gingen aan de haal en zagen hun voorsprong op het intussen fel uitgedunde peloton steeds verder oplopen. Voorin bleef de leidersgroep samen waarna Hanneke Van Gucht autoritair naar de zege sprintte. De laureate was eerder al competitief aan de slag in atletiek, zwemmen en triatlon.

Top 10: 1. Hanneke Van Gucht (Equano-Wase Zon) 86,8 km/2u15:01; 2. Mieke Docx; 3. Jessy Druyts; 4. Gaia Tortolina (Ita); 5. Jessica Lane (Aus); 6. Crystal Lane-Wright (GBr); 7. Emily Mascaro (Aus); 8. Chayenne Vranken; 9. Alicia Evans (NZl); 10. Deborah Paine (NZl).

 

Kirsten Wild wint massasprint in Giro Rosa

Anisha Vekemans viert selectie Giro Rosa met winst in Beveren-Waas

Anisha Vekemans viert selectie Giro Rosa met winst in Beveren-Waas