Mieke Docx exponent van sterk Doltcini-Van Eyck Sport in Strijpen

Mieke Docx exponent van sterk Doltcini-Van Eyck Sport in Strijpen

In Strijpen (Zottegem) had Doltcini-Van Eyck Sport dinsdag een duidelijk overwicht en dat bleek ook in het resultaat. Mieke Docx won voor Femke Geeris en haar ploeggenoten Sofie De Vuyst en Sarah Inghelbrecht. Deze laatste staat opnieuw iets steviger aan de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.
 
Voor heel wat van de 51 gestarte rensters gold deze wedstrijd als een laatste voorbereiding op de BeNe Ladies Tour. De ploeg Doltcini-Van Eyck Sport kwam met een sterke selectie aan de start en het werd meteen duidelijk dat de troepen van manager Marc Bracke de wedstrijd naar hun hand wilden zetten. Sarah Inghelbrecht animeerde als leidster van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen de eerste koershelft. Ze sprokkelde een bonus van een dikke halve minuut bijeen, maar diende finaal te zwichten voor de overmacht van het peloton dat snel uitdunde tot een groep van een 25-tal rensters.

Even voorbij half koers staken de Nieuw-Zeelandse Bronwyn McGregor en de Britse Crystal Lane Wright even de neus aan het venster, maar deze vlucht was geen lang leven beschoren. Bij het ingaan van de slotronde versnelde Minke Slingerland, maar de Nederlandse kon het in tegenstelling tot vrijdag in Vrasene deze keer niet afmaken. De rensters van Doltcini-Van Eyck Sport namen in de slotfase het heft in handen en lieten zich niet verrassen.

In het zicht van de streep kon Mieke Docx zich lichtjes afscheiden en dat volstond voor de zegebloemen. De Nederlandse Femke Geeris werd tweede, Sofie De Vuyst strandde op de derde stek. Met Sarah Inghelbrecht op plaats vier eindigden drie rensters van Doltcini-Van Eyck Sport bij de eerste vier.

Bloemen.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Mieke Docx (Doltcini-Van Eyck Sport) 88  km/2u28:45; 2. Femke Geeris (Ned) 0:05; 3. Sofie De Vuyst; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Hanneke Van Gucht; 6. Kelly Druyts; 7. Femke Verstichelen; 8. Lauren Murphy (GBr); 9. Teuntje Beekhuis (Ned); 10. Lensy Debboudt.

 

Katie Archibald grijpt eerste blauwe leiderstrui in BeNe Ladies Tour

Katie Archibald grijpt eerste blauwe leiderstrui in BeNe Ladies Tour

Van Vleuten in slotmeters voorbij Van der Breggen in La Course

Van Vleuten in slotmeters voorbij Van der Breggen in La Course