Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele

Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele

In eigen Belsele heeft Nathalie Verschelden (Jos Feron Lady Force) zaterdag de zegebloemen veroverd. In een sprint met twee bleef ze gemakkelijk de Française Anabelle Dréville voor, bijna een minuut later was de Vietnamese Thi That Nguyen duidelijk de snelste van het peloton.

Exact honderd rensters kwamen aan de start van de wedstrijd over 77 kilometer. Mede door de aanwezigheid van het team van het UCI World Cycling Centre was het een heel internationaal getint deelnemersveld. Het waren ook vooral die dames die zich heel gretig toonden bij het verzamelen van premies.

Voor de rest viel er heel lang nauwelijks iets te noteren. Aanvalspogingen waren telkens van heel korte duur, zodat ronde na ronde een compact peloton de finish passeerde. Pas op het einde van de zevende van elf ronden was er even afscheiding toen de Argentijnse Fernanda Yapura doorkwam met vijftien seconden voorsprong. Op dat moment kwam in het peloton Laura Vainionpää ten val, de Finse werd met vermoedelijk een neus- en handbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Yapura werd snel weer bijgehaald en op een tiental kilometer van de finish slaagden Nathalie Verschelden en Anabelle Dréville er dan toch in om te ontsnappen uit het peloton. Zij reden nog een mooie kloof bijeen, in de sprint moest Dréville al vroeg buigen. Thi That Nguyen, vorige week nog winnares van Dwars door de Westhoek, pakte de derde podiumplaats door in de sprint Sofie De Vuyst en Femke Verstichelen achter zich te houden. Deze laatste komt in de stand van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen twee punten dichter bij leidster Sarah Inghelbrecht.

Podium Belsele.jpg

“Deze overwinning roept toch wel wat emoties op”, zei Verschelden met een brede glimlach. “Het is voor eigen volk, het is ook nog eens de verjaardag van mijn oma en bovendien had ik ook nog in het achterhoofd dat ik hier vorig jaar niet kon starten omdat ik toen buiten strijd was. Ik was dan ook heel gretig en probeerde meermaals om te demarreren, maar de reactie bleef nooit lang uit. Pas in de voorlaatste ronde lukte het om een kloof te slaan, enkel Dreville kon nog aanpikken. Het was goed om iemand mee te hebben, maar ze wist wellicht dat ik sneller zou zijn in de sprint en ze probeerde dan ook nog enkele keren om van mij weg te rijden. Gelukkig kon ik telkens gevat reageren.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nathalie Verschelden (Jos Feron Lady Force) 77 km/1u52:00; 2. Anabelle Dréville (Fra) 0:02; 3. Thi That Nguyen (Vie) 0:55; 4. Sofie De Vuyst; 5. Femke Verstichelen; 6. Camila Coelho Ferreira (Bra); 7. Sarah Inghelbrecht; 8. Gabriella Shaw (GBr); 9. Jessica Lane (Aus); 10. Alana Castrique.

 

Janine van der Meer snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Janine van der Meer snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem

Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem