Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem

Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem

Het eerste dernyfestival in het centrum van Bornem werd vrijdagavond gewonnen door Lotte Kopecky. Met gangmaker Michel Vaarten versloeg ze in de finale Gilke Croket en Kelly Druyts.

Drie keer moesten de dames en hun gangmakers aan de bak. In een eerste reeks trok Croket aan het langste eind door Sarah Inghelbrecht en Annelies Dom te verslaan. De tweede reeks werd afgewerkt als afvallingskoers en daarin verwees de Italiaanse Gaia Tortolina Kelly Druyts en Kopecky naar de dichtste ereplaatsen.

Het nodige rekenwerk leerde dat maar liefst zes dames met evenveel punten de finale zouden aanvatten. Daarin toonden Croket, Druyts, Kopecky en Ellen Van Loy al snel over de beste papieren te beschikken, een versnelling van Kopecky in de slotronde kon door de anderen niet meer worden beantwoord.

DSC_6775.JPG

Foto's Paul Hinninck

Uitslag: 1. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies); 2. Gilke Croket; 3. Kelly Druyts; 4. Ellen Van Loy; 5. Gaia Tortolina (Ita); 6. Annelies Dom; 7. Sarah Inghelbrecht; 8. Mieke Docx; 9. Laura Van Geyt; 10. Yva Geluk (Ned).

 

Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele

Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele

Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle

Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle