Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle

Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle

Met winst in de tijdrit en een derde plaats in de wegrit heeft leidster Sarah Inghelbrecht (Doltcini-Van Eyck) in Schellebelle een meer dan goede zaak gedaan in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. De wegrit werd gewonnen door Jessy Druyts (Experza-Footlogix), die zich de snelste toonde van een kopgroep van elf.

Inghelbrecht zette in de 7,4 kilometer lange tijdrit een tijd van 9:21 op te tabellen. Daarmee deed ze twaalf seconden beter dan de Poolse Agnieszka Skalniak, de Oostenrijkse Sarah Rijkes had als derde 26 seconden meer nodig. Meteen verstevigde Inghelbrecht met deze zege haar leidersplaats in de Ladies Cycling Trophy.

Tijdrit.jpg

Voor de wegrit verschenen 74 rensters aan de start. Die werden op pad gestuurd voor een wedstrijd over 90 kilometer, verdeeld over vijftien ronden. Half koers was het peloton nog zo goed als intact, even later ontsnapten elf rensters. Evelien Debboudt, Jessy Druyts en Sarah Inghelbrecht zorgden voor de Belgische inbreng, ze hadden gezelschap van de Finse Laura Vainionpää, de Poolse Agnieszka Skalniak, de Vietnamese Thi That Nguyen, de Braziliaanse Maiara Benato, de Australische Jessica Lane, de Nieuw-Zeelandse Amanda Jamieson en het Britse duo Abigail Dentus-Rhona Callander.

De voorsprong van de elf groeide snel richting de minuut, een poging van Femke Verstichelen om de kloof te overbuggen bleef zonder succes. Zij viel terug tot in het peloton, waarna het verschil opliep tot twee minuten. Gewonnen spel voor de leidsters, die ook met elf richting finish reden. In de sprint versloeg Jessy Druyts met ruim verschil Vainionpää en Inghelbrecht.

“De samenwerking in de kopgroep was eigenlijk niet zo goed, maar desondanks slaagden we erin om vrij snel een mooie voorsprong bijeen te fietsen. De sprint kon ik vanuit een goede positie aanvatten en al bij al hield ik de anderen gemakkelijk achter mij”, zei Jessy Druyts, die na het provinciale kampioenschap tijdrijden (Antwerpen) haar tweede overwinning boekte.

Foto's Paul Hinninck

Top 10 tijdrit: 1. Sarah Inghelbrecht (Doltcini-Van Eyck Sport) 7,4 km/9:21; 2. Agnieszka Skalniak (Pol) 0:12; 3. Sarah Rijkes (Oos) 0:26; 4. Lensy Debboudt 0:28; 5. Febe Schokkaert 0:30; 6. Femke Verstichelen; 7. Amanda Jamieson (NZl) 0:31; 8. Demmy Druyts 0:32; 9. Teniel Campbell (Tri) 0:33; 10. Crystal Lane-Wright (GBr) 0:36.

Top 10 wegrit: 1. Jessy Druyts (Experza-Footlogix) 90 km/2u10:55; 2. Laura Vainionpää (Fin); 3.Sarah Inghelbrecht; 4. Agnieszka Skalniak (Pol); 5. Thi That Nguyen (Vie); 6. Abigail Dentus (GBr); 7. Rhona Callander (GBr); 8. Amanda Jamieson (NZl); 9. Jessica Lane (Aus); 10. Evelien Debboudt.

 

Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem

Lotte Kopecky wint eerste dernyfestival in Bornem

Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek

Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek