Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek

Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek

Met Thi That Nguyen verschijnt een verrassende naam op de erelijst van Dwars door de Westhoek. De 21-jarige Vietnamese hield de Nederlandse Lorena Wiebes van een dubbelslag. Zaterdag was het Nederlandse toptalent immers nog de beste in de Omloop van de IJsseldata.

Voor Thi That Nguyen, die deel uitmaakt van een talentenploeg waarmee de UCI rensters uit de niet populaire wielerlanden bijstaat in hun opleiding, was het haar eerste overwinning op Europese bodem. Eerder kroonde ze zich al tot kampioene van Azië en won ze een rit in de Ronde van Thailand. Een maand geleden werd ze zevende in de Trofee Maarten Wynants.

De grote ronde, met driemaal de beklimming van de Rodeberg, scheidde het kaf van het koren, maar bij aanvang van de drie plaatselijke ronden kwamen nog altijd ongeveer 25 rensters in aanmerking voor de zege. Definitieve afscheiding kwam er niet meer zodat deze groep richting finish reed. In een langgerekte spurt op de kasseien onderstreepte Thi That Nguyen haar aanleg voor het Vlaamse werk. Ze verwees Lorena Wiebes en Elisa Balsamo naar de dichtste ereplaatsen. Lotte Kopecky was de beste Belgische op de zevende plaats. Maria Giulia Confalonieri, vierde, is de nieuwe leidster in de Lotto Cycling Cup.

Podium Westhoek.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Thi That Nguyen (Vie/UCI-World Cycling Centre) 125 km/3u14:20 (gem. 38,593 km/u); 2. Lorena Wiebes (Ned); 3. Elisa Balsamo (Ita); 4. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 5. Sara Mustonen (Zwe); 6. Jessica Roberts (GBr); 7. Lotte Kopecky; 8. Sarah Roy (Aus); 9. Agnieszka Skalniak (Pol) 0:02; 10. Demi de Jong (Ned).

 

Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle

Sarah Inghelbrecht en Jessy Druyts boeken winst in Schellebelle

Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde

Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde