Elle Anderson wint kermiscriterium Nieuwpoort na lange solo

Elle Anderson wint kermiscriterium Nieuwpoort na lange solo

Het kermiscriterium in Nieuwpoort, de GP Venise, werd gewonnen door Elle Anderson. De Amerikaanse, vooral bekend van het veldrijden, rondde een lange solo met succes af. Lensy Debboudt en Alicia Franck stonden mee op het podium.

Nauwelijks een tweetal ronden van twee kilometer hadden de 23 dames in de benen toen Anderson al voor de aanval koos. Reactie kwam er niet meteen, zodat ze een mooie kloof kon slaan. Na een tijdje kwam er dan toch een tegenaanval. Lensy Debboudt en Alicia Franck gingen in de achtervolging, ze kregen het gezelschap van de Britse Helen Wyman en de Australische Jessica Lane.

Ook met zijn vieren konden de achtervolgsters nooit de indruk wekken dat ze de sterke Anderson nog zouden kunnen bedreigen. De rest van het peloton mocht nog voor het einde sprinten voor de verdere ereplaatsen. Fenna Vanhoutte, de winnares van vorig jaar, eigende zich de zesde plaats toe. Vooraan hield Anderson gemakkelijk stand, op veertig seconden sprintte Debboudt naar de tweede plaats, voor Franck, Wyman en Lane.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Elle Anderson (USA/Milwaukee-Alpha Motorhomes) 50 km/1u20; 2. Lensy Debboudt 0:40; 3. Alicia Franck; 4. Helen Wyman (GBr) 0:45; 5. Jessica Lane (Aus) 0:50; 6. Fenna Vanhoutte 4:00; 7. Anja Nobus; 8. Chloë Turblin (Fra); 9. Emily Mascaro (Aus); 10. Eltina van Wijk (Ned).

 

Anisha Vekemans viert selectie Giro Rosa met winst in Beveren-Waas

Anisha Vekemans viert selectie Giro Rosa met winst in Beveren-Waas

Annelies Dom verovert Belgische titel in Binche

Annelies Dom verovert Belgische titel in Binche