Ann-Sophie Duyck pakt vijfde driekleur op rij

Ann-Sophie Duyck pakt vijfde driekleur op rij

Ann-Sophie Duyck maakte haar favorietenrol in het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Anzegem helemaal waar. De West-Vlaamse kroonde zich voor het vijfde jaar op rij tot ’s lands beste tijdrijdster. 

De vice-Europese kampioene legde de 28,2 kilometer af in een tijd van 40 minuten rond. Lotte Kopecky eindigde tweede met een achterstand van 1’11”, veldrijdster Ellen Van Loy werd knap derde in 41’25”.

Annelies Dom stond een tijdje aan de leiding met 43’11”, een tijd die naderhand werd verbeterd door Saartje Vandenbroucke (42’52”) waarna Ellen Van Loy, Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck nog een pak beter deden om de medailles te veroveren. Githa Michiels slaagde daar net niet in, de Belgische nummer één in het mountainbiken was vijf seconden trager dan Van Loy.

SWVH2501.jpg

“Ik ben hier vandaag maar met één doel gestart en dat was de titel pakken”, zei Duyck. “Dat bracht wel een beetje druk met zich mee, omdat iedereen verwachtte dat ik hier zou winnen. Het was een beetje wachten tot de eerste tussentijd om te weten dat ik echt goed bezig was. Maar vooral in de laatste vier kilometer, toen het wat bergop ging en ik Lotte Kopecky voor me uit zag rijden, wist ik dat ik een sterke tijd zou neerzetten”, aldus Duyck, die ook haar ploeg Cervélo-Bigla in de hulde betrok. 

“Het is een ploeg die veel aandacht heeft voor het tijdrijden. We rijden er ook met het beste materiaal. Dat geeft mentale rust. Het is niet zo dat ik een uitzonderlijk talent heb voor het tijdrijden. Neen, hier gaat een proces van jaren aan vooraf waarbij ik altijd beter wou worden. En dat blijft lukken omdat ik oog blijf hebben voor de details. Het zijn net de kleinere zaken die me beter maken. En ik kan functioneren in de juiste omgeving. De mix van dit alles maakt het succes van vandaag.”

Foto's Sportfoto.be

Top 10: 1. Ann-Sophie Duyck (Cervélo-Bigla Pro CT) 28,2 km/40:00.961 (gem. 43,18 km/u); 2. Lotte Kopecky 1:11; 3. Ellen Van Loy 1:24; 4. Githa Michiels 1:29; 5. Julie Van de Velde 2:04; 6. Isabelle Beckers 2:10; 7. Saartje Vandenbroucke 2:51; 8. Annelies Dom 3:10; 9. Sarah Inghelbrecht 3:21; 10. Alana Castrique 3:46.
 

Annelies Dom verovert Belgische titel in Binche

Annelies Dom verovert Belgische titel in Binche

Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour

Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour