Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde

Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde

Lorena Wiebes, eerstejaarsbelofte van Parkhotel Valkenburg, heeft na de 7-Dorpenomloop met de Omloop van de IJsseldelta een tweede UCI 1.2-wedstrijd op haar naam geschreven. In een groepssprint ging ze Sarah Roy, de winnares van Gooik-Geraardsbergen-Gooik, en Annelies Dom (foto) vooraf.

De wind speelde zijn rol in deze wedstrijd met start en aankomst in Zwolle en mede door enkele valpartijen viel al na een dertigtal kilometer de beslissing. Een groep van 35 rensters kwam voorop, daarbij was Parkhotel Valkenburg met vijf dames het best vertegenwoordigd.

Na zestig kilometer werd de ruime kopgroep opgeschrikt door een valpartij. Yara Kastelijn behoorde tot de slachtoffers en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd twintig minuten stilgelegd omdat er moest worden gewacht op een ambulance, vervolgens mocht de kopgroep met de eerder opgebouwde voorsprong van twee minuten opnieuw vertrekken.

Ook na het oponthoud bleef de voorsprong van de leiders groeien, de rest van het deelnemersveld zou de wedstrijd niet uitrijden. Vooraan toonden vooral Monique van de Ree en Jeanne Korevaar (WaowDeals Pro Cycling) zich ijverig in een poging om de groepssprint te ontlopen, maar de dames van Parkhotel Valkenburg hielden de situatie altijd onder controle. In de slotkilometer werd Wiebes perfect naar voren geloodst en de jonge Nederlandse hield Roy, Dom, Van de Ree en Janine van der Meer vrij gemakkelijk achter zich.

Foto (archief) Paul Hinninck

Top 10: 1. Lorena Wiebes (Ned/Parkhotel Valkenburg) 132,9 km/3u10:19; 2. Sarah Roy (Aus); 3. Annelies Dom; 4. Monique van de Ree (Ned); 5. Janine van der Meer (Ned); 6. Danique Braam (Ned); 7. Frida Knutsson (Zwe); 8. Kirsten Peetoom (Ned); 9. Ilona Hoeksma (Ned); 10. Desiree Ehrler (Zwi).

 

Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek

Vietnamese Thi That Nguyen snelste in Dwars door de Westhoek

Demmy Druyts aan de winst in Kontich