Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour

Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour

Vandaag exact over één maand wordt met een proloog in het Nederlandse Oosterhout de vijfde editie van de BeNe Ladies Tour op gang geschoten. Tijdens de officiële persvoorstelling konden de organisatoren alvast een sterk deelnemersveld aankondigen voor hun vierdaagse wedstrijd in Nederland en België.

De grootste blikvangers moeten Jolien D’hoore, voor de gelegenheid ondergebracht in een nationale selectie, en Marianne Vos worden. Zij verdeelden de jongste drie edities onder elkaar, maar samen stonden ze nooit eerder aan de start. D’hoore was de beste in 2015 en 2016, Vos pakte ondanks een val in de proloog vorig jaar de blauwe leiderstrui mee naar huis. Beide toppers kunnen bovendien voor eigen publiek in actie komen. Oosterhout ligt op een boogscheut van het Babyloniënbroek van Vos, in de eerste rit in lijn vanuit Merelbeke zal D’hoore zowel haar ouderlijk huis in Schelderode als haar huidige woonst in Dikkele passeren.

Nog opmerkelijk: op uitzondering van Elise Delzenne, die haar carrière na afgelopen seizoen beëindigde, staat de volledige top tien van 2017 opnieuw op de voorlopige deelnemerslijst. Verder is met Elena Pirrone, Emma Norsgaard en Letizia Paternoster het volledige podium van het jongste WK bij de junioren aangekondigd. Ook dames als Marta Bastianelli, winnares van Gent-Wevelgem en Brabantse Pijl, en Christina Siggaard, laureate van Omloop Het Nieuwsblad, kunnen het Vos en D’hoore op weg naar mogelijk nieuwe eindwinst lastig maken. Van Belgische zijde mag verder worden uitgekeken naar de prestaties van Lotte Kopecky, Kelly Druyts, Sanne Cant en Ellen Van Loy, vorig jaar beste Belgische met een dertiende plaats.

Foto Sportfoto.be

 

Ann-Sophie Duyck pakt vijfde driekleur op rij

Ann-Sophie Duyck pakt vijfde driekleur op rij

Kaat Hannes wint in Prosperpolder en lijkt klaar voor BK

Kaat Hannes wint in Prosperpolder en lijkt klaar voor BK