Kaat Hannes wint in Prosperpolder en lijkt klaar voor BK

Kaat Hannes wint in Prosperpolder en lijkt klaar voor BK

Kaat Hannes lijkt klaar om twee jaar na haar titel opnieuw een belangrijke rol te spelen in het BK van volgende week. Zaterdag mengde ze zich al nadrukkelijk in een aanval in Erembodegem-Terjoden, zondag was ze de snelste van een kopgroep van vier en won ze in Prosperpolder Kieldrecht.

De 81 rensters zorgden in het kleine gehucht voor een boeiende wedstrijd. Een eerste aanval werd opgezet door Kim Van den Steen, Jinse Peeters, Mieke Docx, Jessy Druyts, de Britse Keira McVitty, de Braziliaanse Maiara Benato, de Nederlandse Marjolein van ’t Geloof en de Duitse Daniela Gass. Meer dan een halve minuut voorsprong kregen ze echter niet bij elkaar gefietst en dat bleek onvoldoende.

Een half koers tot stand gekomen kopgroep viel na een valpartij met onder meer Sanne Cant als slachtoffer weer uiteen, op dertig kilometer van de finish werd een nieuwe leidende groep gevormd met Ellen Van Loy, de winnares van 2016, Kelly Van den Steen, Marjolein van ’t Geloof en Valerie Demey als drietal van Lotto Soudal Ladies en verder ook Kaat Hannes, de Braziliaanse Ana Paula Polegatch, Jesse Vandenbulcke, de Oostenrijkse Christina Perchtold, Sarah Inghelbrecht en Demmy Druyts.  

Tot een sprint met tien kwam het niet, want in de slotronde konden Van ’t Geloof, Van den Steen, Inghelbrecht en Hannes nog een kloof slaan. De twee dames van Lotto Soudal slaagden er niet in om hun numerieke overwicht uit te spelen, in de sprint was Hannes duidelijk de snelste. Inghelbrecht werd tweede en deed opnieuw een uitstekende zaak in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. De renster van Doltcini-Van Eyck Sport heeft nu 303 punten en dat zijn er 53 meer dan eerste achtervolgster Femke Verstichelen.

Podium Kieldrecht.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Hannes (Jos Feron Lady Force) 90 km/2u06:12; 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Marjolein van ’t Geloof; 4. Kelly Van den Steen; 5. Ellen Van Loy 0:20; 6. Valerie Demey; 7. Ana Paula Polegatch (Bra); 8. Christina Perchtold (Oos); 9. Demmy Druyts; 10. Jesse Vandenbulcke.

 

Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour

Jolien D'hoore en Marianne Vos kruisen de degens in BeNe Ladies Tour

Camila Coelho Ferreira snelste in massaspurt in Erembodegem-Terjoden

Camila Coelho Ferreira snelste in massaspurt in Erembodegem-Terjoden