Janine van der Meer snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Janine van der Meer snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Eén jaar na de zege van Nina Kessler opnieuw een Nederlandse overwinning in de SPAR Flanders Diamond Tour in Nijlen, de vijfde wedstrijd in het kader van de Lotto Cycling Cup. Janine van der Meer (Health Mate-Cyclelive) ging in een massasprint haar Oostenrijkse ploeggenote Kathrin Schweinberger en de Italiaanse Chiara Consonni (Valcar-PBM) vooraf.

Een vlakke omloop op voornamelijk lange rechte wegen, dan heb je de ingrediënten om er een koers van te maken met weinig ontsnappingen die ver dragen. Dat bleek ook in de vijfde editie van deze wedstrijd, waarvan de eerste drie werden gewonnen door Jolien D’hoore. De nervositeit zorgde voor een aantal valpartijen, Loes Sels en de Nederlandse Kirstie van Haaften waren de eerste dames die er toch in slaagden om een noemenswaardige voorsprong te verzamelen. Tot dertig seconden reden ze voor het peloton uit.

Ook in een volgende ontsnapping was er een Belgische inbreng met Saartje Vandenbroucke, die het gezelschap kreeg van Agua Marina Espinola uit Paraguay. Dat duo pakte op zeker moment veertig seconden voorsprong, maar ook zij waren niet opgewassen tegen het jagende peloton. In de finale ging het dan ook regelrecht richting massasprint. Vooral het Italiaanse Valcar-PBM probeerde een mooi treintje op de rails te zetten, maar Chiara Consonni en Ilaria Sanguineti moesten buigen voor Janine van der Meer en Kathrin Schweinberger. Een mooie dubbel meteen voor het dit jaar opgestarte vierde Belgische UCI-team van manager Patrick Van Gansen.

Lotte Kopecky finishte als vijfde en was daarmee net als vorige week in Dwars door de Westhoek beste Belgische. In de stand van de Lotto Cycling Cup blijft de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri, niet aan de start in Nijlen, leidster. Lorena Wiebes (twaalfde) en Pascale Jeuland (negende) komen echter een pak dichterbij en volgen nu op respectievelijk één en drie punten.

Podium Nijlen.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Janine van der Meer (Ned/Health Mate-Cyclelive) 137 km/3u29:26 (gem. 39,249 km/u); 2. Kathrin Schweinberger (Oos); 3. Chiara Consonni (Ita); 4. Ilaria Sanguineti (Ita); 5. Lotte Kopecky; 6. Teniel Campbell (Tri); 7. Silvia Persico (Ita); 8. Nina Kessler (Ned); 9. Pascale Jeuland (Fra); 10. Bryony van Velzen (Ned).

 

Jolien D'hoore wint bij terugkeer in peloton openingsrit Women's Tour

Jolien D'hoore wint bij terugkeer in peloton openingsrit Women's Tour

Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele

Nathalie Verschelden wint voor eigen volk in Belsele