Demmy Druyts aan de winst in Kontich

De avondwedstrijd in Kontich is gewonnen door Demmy Druyts (Doltcini-Van Eyck). Enkel zij en Kerry Jonker (Isorex-No Aqua) reden de volledige afstand van 99,6 kilometer.

Twaalf ronden stonden er op het menu, in de tweede versnelden Ellen Van Loy en de Hongaarse Veronika Kormos uit het 49 dames tellende peloton. Zij namen 35 seconden voorsprong, maar na iets meer dan een ronde zat hun vluchtpoging er toch al op. Even later ging met Demmy Druyts en de Australische Kerry Jonker opnieuw een duo aan de haal. Zij verzamelden snel een voorsprong van één minuut en dat verschil bleef vervolgens enkele ronden nagenoeg ongewijzigd.

Na driekwart wedstrijd groeide de kloof tot anderhalve minuut en toen het peloton een ronde later doorkwam met bijna twee minuten achterstand, kregen die dames te horen dat ze aan het einde van ronde elf al zouden mogen spurten voor plaats drie. Het was de Française Fiona Dutriaux die zich de snelste toonde en zich in afwachting van het kopduo alvast mocht opmaken voor een plaats op het podium. Een ronde later versloeg Druyts zonder veel moeite Jonker en greep zo haar eerste overwinning van het seizoen.

Podium.jpg

Foto twitter @IsorexLadies1

Top 10: 1. Demmy Druyts (Doltcini-Van Eyck Sport) 99,6 km/2u38:56; 2. Kerry Jonker (Aus) 0:02; 3. Fiona Dutriaux (Fra) 2:23; 4. Kelly Druyts; 5. Shana Dalving; 6. Gaia Tortolina (Ita); 7. Femke Verstichelen; 8. Marie Flataas (Nor); 9. Kim de Baat; 10. Marthe Truyen.

 

Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde

Lorena Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta, Annelies Dom derde

Sarah Rijkes wint Jaarmarktcriterium in Eeklo

Sarah Rijkes wint Jaarmarktcriterium in Eeklo