Sanne Bouwmeester pakt uit met knappe solo in Schellebelle

Sanne Bouwmeester pakt uit met knappe solo in Schellebelle

Nederlandse suprematie in Schellebelle zaterdag, waar Sanne Bouwmeester won en ook de plaatsen twee tot en met vijf ‘oranje’ kleurden.

In deze wedstrijd die tevens gold als het Oost-Vlaamse kampioenschap kwamen 115 rensters aan de start. Veel animo viel er aanvankelijk niet te beleven. De Nederlandse Phaedra Krol waagde haar kans en nadien zorgden ook de Duitse Lisa Küllmer en de Nederlandse Floor Weerink om beurten voor een speldenprik, maar snel liep alles weer samen.

Menens werd het bij aanvang van het laatste koersuur toen Sanne Bouwmeester de rug kromde. De 22-jarige Nederlandse van Team Drenthe sprokkelde snel driekwart minuut voorsprong. Een Nederlands trio met Kylie Waterreus, Demi Vollering en Bianca Lust naderde nog tot op twintig seconden, maar in de slotronde reed Bouwmeester opnieuw verder weg van de concurrentie en won verdiend.

Waterreus palmde de dichtste ereplaats in door Vollering en Lust voor te blijven. Thalita de Jong won de spurt van het peloton en zorgde voor een Nederlandse top vijf in de uitslag. Kelly Van den Steen eindigde als beste Belgische op de zesde plaats, wat ook goed was voor de Oost-Vlaamse titel. Sarah Inghelbrecht en Femke Verstichelen flankeerden haar op het podium.

DSC_1908.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sanne Bouwmeester (Ned/Team Drenthe) 91,5 km/2u22:58; 2. Kylie Waterreus (Ned) 1:02; 3. Demi Vollering (Ned); 4. Bianca Lust (Ned); 5. Thalita de Jong (Ned) 1:26; 6. Kelly Van den Steen; 7. Sarah Inghelbrecht; 8. Alphanie Midelet (Fra); 9. Camila Ferreira (Bra); 10. Femke Verstichelen.

 

Marta Bastianelli ook in Trofee Maarten Wynants de snelste in massasprint

Marta Bastianelli ook in Trofee Maarten Wynants de snelste in massasprint

Thalita de Jong snelste van vijf in Stok

Thalita de Jong snelste van vijf in Stok