Sarah Rijkes wint Jaarmarktcriterium in Eeklo

Sarah Rijkes wint Jaarmarktcriterium in Eeklo

Sarah Rijkes, de 27-jarige Oostenrijkse van Experza-Footlogix, won donderdagavond het criterium in Eeklo voor haar Zweedse ploeggenote Sara Mustonen.

Het Jaarmarktcriterium, met 44 rensters aan de start, was snel beklonken. De startvlag was amper neergelaten of Sarah Rijkes koos voor de aanval. Sara Mustonen sloot snel aan. De rest van de wedstrijd was een eentonig verhaal. De twee leidsters zagen hun voorsprong stelselmatig oplopen tot twee minuten. De rest van het deelnemersveld legde zich snel neer bij de feiten.

De voorsprong van het kopduo groeide in de slotfase zelfs nog wat verder aan. Rijkes bolde als eerste over de meet, Mustonen werd tweede. Drie rensters glipten in de slotkilometers nog weg uit het peloton. In de spurt van dat drietal was Elle Anderson, vooral bekend als veldrijdster, sneller dan Evelien Debboudt en Femke Verstichelen. De Poolse Agnieszka Skalniak won de pelotonspurt en werd zesde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sarah Rijkes (Oos/Experza-Footlogix) 60 km/1u27:30; 2. Sara Mustonen (Zwe); 3. Elle Anderson (USA) 2:30; 4. Evelien Debboudt; 5. Femke Verstichelen; 6. Agnieszka Skalniak (Pol) 3:00; 7. Sarah Inghelbrecht; 8. Amanda Jamieson (NZl); 9. Anja Nobus; 10. Puck Moonen (Ned).

 

Demmy Druyts aan de winst in Kontich

Sarah Roy en Gracie Elvin voeren onwaarschijnlijk nummer op in Gooik

Sarah Roy en Gracie Elvin voeren onwaarschijnlijk nummer op in Gooik