Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor wint solo in De Pinte

Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor wint solo in De Pinte

In De Pinte mochten ze op pinkstermaandag met Bronwyn MacGregor een Nieuw-Zeelandse huldigen als winnares. Ze won na een solo. Sarah Inghelbrecht werd vierde en is nu alleen leidster in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Een peloton van 80 rensters werd op pad gestuurd. Kim de Baat tekende snel voor de eerste ontsnapping van de dag, maar haar vlucht hield slechts een vijftiental kilometer stand. Een poging van de Ierse Lauren Creamer en de Nieuw-Zeelandse Amanda Jamieson leek meer kans op slagen te hebben. De twee bouwden hun voorsprong uit tot meer dan een halve minuut, maar half koers viel alles te herdoen.

De beslissing viel op minder dan twintig kilometer van de streep. Bronwyn MacGregor versnelde en enige reactie bleef uit. De 35-jarige Nieuw-Zeelandse, die de kleuren verdedigt van Maaslandster, zag haar voorsprong snel aandikken tot driekwart minuut. Nathalie Verschelden trok in haar eentje in de achtervolging en naderde in de slotronde zienderogen, maar MacGregor hield aan de streep elf seconden over op een aanstormende groep. Verschelden zag op de meet haar tweede plaats door de neus geboord door de Braziliaanse Camila Coelho Ferreira.

“Wat is het leuk om in België een koers te kunnen winnen. En zeker omdat ik mijn zege kon behalen op een nieuwe fiets, want mijn vorige werd gestolen tijdens het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg. Of ik dacht voorop te kunnen blijven? Niet echt, want ik dacht dat ik iets te vroeg in de aanval was getrokken. Op het einde kreeg ik het moeilijk, maar ik perste er alles uit om voorop te kunnen blijven. Fantastisch dat het me is gelukt”, vertelde een gelukkige MacGregor na afloop.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Bronwyn MacGregor (NZl/Maaslandster Women’s CT) 84 km/2u13:18; 2. Camila Coelho Ferreira (Bra) 0:11; 3. Nathalie Verschelden; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Gilke Croket; 6. Febe Schokkaert; 7. Jesse Vandenbulcke; 8. Femke Verstichelen; 9. Laura Verdonschot; 10. Juliette Vandekerckhove (Fra).

 

Shari Bossuyt rijdt oppermachtig naar Belgische titel bij de junioren

Shari Bossuyt rijdt oppermachtig naar Belgische titel bij de junioren

Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele

Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele