Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele

Lotte van Hoek sneller dan Spela Kern en Gaia Tortolina in Wanzele

Lotte van Hoek heeft een tweede overwinning geboekt in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Drie weken geleden in Wortegem-Petegem kwam de 26-jarige Nederlandse van Doltcini-Van Eyck solo over de finish, in Wanzele toonde ze zich zondag de snelste van een kopgroep van drie.

De 73 opgedaagde rensters moesten in Wanzele twaalf ronden voor een totaal van 90 kilometer afleggen. Het verhaal van de eerste zeven ronden is daarbij snel verteld. Er konden wel diverse aanvalspogingen worden genoteerd, maar nooit liet het peloton toe dat de vluchters meer dan honderd meter voorsprong namen.

In de achtste ronde kenden Lotte van Hoek, de Sloveense Spela Kern (Health Mate-Cyclelive) en de Italiaanse Gaia Tortolina (Equano-Wase Zon) meer succes. Het drietal nam snel veertig seconden voorsprong en bouwde die bonus vervolgens uit tot maximaal 1:10. De reactie van het peloton in de slotronde kwam te laat om de leidsters nog te verontrusten.

Die bleven samen en in de sprint bleek Van Hoek sneller dan Kern en de niet meer aandringende Tortolina. Van Hoeks ploeggenote Sofie De Vuyst won de sprint van het peloton en eiste zo de vierde plaats op. Achter Laura Vainionpää finishten Sarah Inghelbrecht en Femke Verstichelen respectievelijk als zesde en zevende, waardoor ze nu de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen delen.

Podium.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte van Hoek (Ned/Doltcini-Van Eyck) 90 km/2u22:10; 2. Spela Kern (Slo); 3. Gaia Tortolina (Ita) 0:05; 4. Sofie De Vuyst 0:15; 5. Laura Vainionpää (Fin); 6. Sarah Inghelbrecht; 7. Femke Verstichelen; 8. Kylie Waterreus (Ned); 9. Ellen Van Loy; 10. Anja Nobus.

 

Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor wint solo in De Pinte

Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor wint solo in De Pinte

Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg

Ana Paula Polegatch rondt solo knap af in Everberg